22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Başkentte heyecan dorukta

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eski TBMM Başkanı, Manisa Milletvekili Bülent Arınç ile görüştü.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eski TBMM Başkanı, Manisa Milletvekili Bülent Arınç ile görüştü.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Önceki haber

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Erdoğan, saat 11.30'da Keçiören'deki evinden ayrılarak, parti genel merkezine geçti. Eski TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç da saat 12.20'de genel merkeze geldi.

Saat 15.30'da ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne çıkarak yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Sezer'e sunacak

Erdoğan'ın, Sezer'in listeye itiraz etmesi durumunda yeni hükümet için 11’inci Cumhurbaşkanı’nı bekleyeceği belirtiliyor.

60’ıncı Hükümet’te bakanlık sayısı 23'ten 25'e çıkacak. Başbakan Erdoğan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında üyelere 25 kişilik kabine listesini sundu ve 'Siz başbakan olsaydınız kimleri bakan yapardınız?' diye sordu.

Üyelerin önerilerini alan Başbakan, “Kadınları unutmayın” uyarısı yaptı. Mevcut kabinede 1 olan kadın bakan sayısının 2’ye çıkarılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Erdoğan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında su ve elektrik sıkıntısıyla birlikte, nükleer santrallerin de tartışıldığı bir dönemde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın çok hantal kaldığını söyleyerek "Bu bakanlık ikiye bölünebilir" dedi.

İkiye bölünecek diğer bakanlık ise Kültür ve Turizm. Kültür Bakanlığı’nın yerine görev alanına, Diyanet ve Vakıflar da eklenerek, devlet bakanlığı oluşturulacak. Ekonomide de, "koordinatörlük" müsessesesi getiriliyor. Ekonomiyle ilgili bakanlıkların, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın koordinasyonuna verileceği belirtiliyor. Unakıtan'ın, bu görevi, başbakan yardımcısı sıfatıyla yapacağı konuşuluyor.

Halen, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın yürüttüğü, Avrupa Birliği müzakereleri de, ayrı bir bakanlığın uhdesine bırakılacak. Bu göreve, Egemen Bağış veya Lütfü Elvan'ın getirileceği belirtiliyor.

Erdoğan, yeni kabineyi haftalık olağan görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Sezer'e sunacak. Peki, Sezer listeye itiraz ederse ne olacak?

"Seçilmişlerden oluşan, bir takım kuruyorum. Kimi, nereye monte edeceğimi, ben belirlemeliyim. İnanıyorum ki, Cumhurbaşkanı, bunu anlayışla karşılayacaktır" sözleriyle Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in bir isme ya da isimlere itiraz etmesi durumunda müzakereye girmeyeceğini gösteriyor.

Bu durumda Erdoğan'ın yeni hükümet için yeni cumhurbaşkanını beklemesi büyük olasılık.


cnntük / aa
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 13:45:14
Güncelleme :16 Ağustos 2007 Perşembe 14:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?