22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Başsağlığı mesajı yollamadı

Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, kendisinden hiç beklenmeyecek bir biçimde, büyük bir vefasızlık örneği gösterdi. Ağar, partisinden milletvekili adayı olan, DYP ile ANAP’ı birleştirmek için büyük çaba gösteren ve daha sonra da adaylıktan çekilen, ATO Başkanı Sinan Aygün’e, babasının vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı bile göndermedi.

Ankara’daki cenaze törenine de katılmayan Ağar, Aygün’e telefon bile etmedi. ANAP lideri Erkan Mumcu ise cenazeye gelmedi ancak Aygün’ün evindeki mevlide katıldı.

Mehmet Ağar, Emniyet Genel Müdürlüğü döneminden bu yana tüm bakanlık ve milletvekilliği döneminde, yakın dostu olsun olmasın herkesin acılı günlerine koşarak başsağlığı dileğinde bulunan bir isim olarak tanınıyordu. Ağar’ın Aygün’ün babası için taziyede bulunmaması, aralarındaki kırgınlık yorumlarını da kuvvetlendirdi.

AYGÜN ÜZÜLDÜ

Seçimlerde baraj altında kalınca DP liderliğinden istifa eden ve köşesine çekilen Ağar ile ANAP lideri Mumcu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün babası Necip Aygün Akkoyunlu’nun önceki gün Ankara’da yapılan cenazesine katılmadılar.

Aygün’ün daha sonra da Mehmet Ağar’dan bir telefon dahi gelmemesine çok üzüldüğü öğrenildi. Cenaze törenine, TBMM Başkanı Köksal Toptan, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, SP Genel Başkanı Recai Kutan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara Milletvekili Zafer Çağlayan ve milletvekilleri katılmıştı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da cenazeye çelenk göndermiş, Büyükanıt’ın ayrıca Aygün’e taziye mesajı da yollamıştı.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 17:25:39
Güncelleme :14 Ağustos 2007 Salı 17:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali enser IP: 83.168.96.xxx Tarih : 15.08.2007 11:41:31
bunun adi siyaset.sayin aygunun basi sagolsun kalanlara allah uzun omur versin