28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Baykal: "Haritayı yapmış İmralı'daki

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terörün arkasında bir siyasetin bulunduğunu belirterek, "Haritayı yapmış İmralı'daki. (Konfederasyon) diyor. Renkleri de koymuş, bayrağı da koymuş. Terör bunun terörüdür" diye konuştu.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Sivas'ta bulunan Baykal, Şarkışla ilçe meydanında vatandaşlara hitap etti.

Burada "Şarkışla Milletvekili Deniz Baykal" olarak anons edilen Baykal, "Aşık Veysel adıyla anılan bir kent olabilmek, herkese nasip olmaz" diye konuştu.

Türkiye'nin yatırım yapmayan, kalkınamayan bir ülke haline geldiğini, ülkeyi yatırıma, kalkınmaya yönelten bir politika uygulanmadıkça bu sorunun çözülemeyeceğini ileri süren Baykal, "Bizim iddiamız Türkiye'yi sürdürülebilir, istikrarlı bir ekonomik kalkınmaya oturtmaktır. Bu politika, işsizlik sorununu çözmenin temel anahtarıdır" diye konuştu.

İktidara geldiklerinde ilk yapacakları işin milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak olacağını anlatan Baykal, "Bu konuda bir imkan ortaya çıktı. Biz bütün gücümüzle onlara destek olacağız. Siyaseti biz kendimiz için, kardeşimiz için, bacanağımız için yapmıyoruz" dedi.

Konuşmasında, terör olaylarına da değinen Baykal, terörün arkasında bir siyasetin bulunduğunu belirterek, "Haritayı yapmış İmralı'daki. (Konfederasyon) diyor. Renkleri de koymuş, bayrağı da koymuş. Terör bunun terörüdür" diye konuştu.

Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü sonuna kadar koruyacaklarını, ülkeyi kimseye böldürtmeyeceklerini ifade eden Baykal, kamuoyunda "Eve Dönüş Yasası" olarak bilinen Topluma Kazandırma Yasası'na CHP olarak şiddetle karşı çıktıklarını anımsattı. Baykal, şunları söyledi:

"Bu, 'Eve dönüş değil, dağa dönüş yasası' dedik. Nitekim öyle oldu. Şimdi bunun böyle olacağı belli, bir iktidar niçin böyle bir yasayı çıkarır? Siz cezaevlerindeki teröristleri salmayı nasıl düşünürsünüz?"

Terörün başını alıp gitmesi durumunda bunun telafisinin olmayacağını ifade eden CHP Genel Başkanı Baykal, şunları kaydetti:

"Onun için diyorum ki sevgili Şarkışlalılar vebal sizdedir. Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi bunlara teslim etmeye devam ederseniz önümüzdeki seçimden sonra bunun hesabını ne ahrette, ne dünya da verebilirsiz. Kimsenin yüzüne bakamazsınız. Mezarında Atatürk'ün kemiklerini sızlatırsınız."
AA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2006 Pazartesi 03:59:23
Güncelleme :24 Temmuz 2006 Pazartesi 04:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?