30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Baykal: AKP'yi millet götürecek

CHP lideri Deniz Baykal "Anayasa Mahkemesi gerekeni yapacaktır" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iktidarların ebedi olmadığını belirterek, ''Bunları millet getirdi, millet götürür. Demokrasinin güzelliği budur, merak etmeyin'' dedi.

Baykal, İzmir programı kapsamında Büyükşehir Belediyesince Gümüldür beldesinde yaptırılan çok amaçlı salonun açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Baykal, İzmir'e bir süre önce bağlanan 57 belediye ile Büyükşehir Belediyesi arasında iyi bir işbirliği bulunduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin, Gümüldür'de bir beldenin altından kalkamayacağı yatırımları gerçekleştirdiğini ifade eden Baykal, bu hizmetlerin üretilmesinde büyük katkıları bulunan Gümüldür Belediyesinin kapatılmak istendiğini belirtti.

Gümüldür'ün Türkiye'nin mandalina başkenti olduğunu, turizm potansiyeli yüksek yerler arasında bulunduğunu ifade eden Baykal, Gümüldür Belediyesinin kapanmasıyla bir tasarrufun ortaya çıkmayacağını savundu.

Deniz Baykal, şöyle devam etti:

''Bırak başkanını halk seçsin, Gümüldürlü karar versin. Bu büyük bir yanlıştır. İnşallah bu yanlışı Anayasa Mahkemesinden döndüreceğiz. Bu Anayasa Mahkemesinden dönerse, söyler misiniz Anayasa Mahkemesi bu memlekette yararlı mıdır, değil midir? Yararlıdır değil mi? Hukuk tanımayan iktidarlara karşı, 'Sayısal çoğunluğum var, ben istediğimi yaparım, kime ne?' diyen iktidarlara karşı bir fren lazım değil mi? Sesi soluğu çıkmayan Anadolu halkı adına yazıktır, günahtır, hukuka, adalete aykırıdır. 'Bunu yapamazsın, dur orada' diyecek bir Anayasa Mahkemesine ihtiyaç yok mu? İnşallah Anayasa Mahkemesi bu konuda gerekeni yapacaktır. Bu yanlışlığı önleyecektir. Biz de buna katkı koymaktan onur ve mutluluk duyacağız.''

''ÇİFTÇİNİN, ESNAFIN BELİ BÜKÜLDÜ''

Deniz Baykal, Türkiye'nin iyi bir gidiş çizgisinde olmadığını, tüm kesimlerden kaygılarının yükselmeye başladığını, ekonomiden siyasete ve toplumsal dayanışmaya kadar hiçbir alanda olumlu gelişme yaşanmadığını öne sürdü.

Tarım kesiminin küçüldüğünü, Gübre fiyatlarının hızla arttığını ve Türkiye'de ''yeni gübre krallarının'' ortaya çıktığını savunan Baykal, şöyle konuştu:

''Enflasyon da üretici fiyatlarına göre yüzde 15 düzeylerine geldi. Türkiye'de 2002'ye kadar gelen tüm hükümetler, 220 milyar dolar borç yaptı. Bu borçla 82 yılda birçok tesis, fabrika, üniversite yapıldı. AKP iktidarı ise bu borcu 5 yılda 500 milyar dolara çıkardı. Bu borca rağmen 2002'deki Türkiye fotoğrafının üzerine yeni bir şey eklenmedi. Bu arada eldeki tüm tesisler satıldı.''

Hükümetin de artık ekonominin iyi olduğunu söyleyemez duruma geldiğini, ekonomiden sorumlu bakanların işlerin kötüye gittiğini anlattığını savunan Baykal, şunları kaydetti:

''Niye kötüye gidiyor, kimin elinde kötüye gidiyor? Senin elini tutan mı oldu? Üçte 2'den fazla çoğunluk, Mecliste istediğini yapabilecek noktadasın. Türkiye ekonomisi sana yükselen, büyüyen bir ekonomi olarak sunulmuş. 5 yıl sonra bu noktaya getirdin. Çiftçinin, esnafın belini büktün. Gençleri işsiz bıraktın. Emekli memur, işçi istediğini alamaz, yazık değil mi? Türkiye buna mahkum mu? Önüne geleni paylayan, azarlayan bir Başbakan. Bu dönem bitecek. Türkiye'de bu dönemi bitireceğiz, yeni bir başlangıç yapacağız.

Demokrasi böyledir. Hiçbir iktidar ebedi değildir. İktidarlar gelir ve geçer. Geldikleri gibi giderler. Bunları millet getirdi, millet götürür. Demokrasinin güzelliği budur, merak etmeyin.''

''KOCAOĞLU ÇALIŞIYOR''

Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çalışıp çalışmadığını kendisini dinleyenlere sorarak, ''Yan gelip yatıyor mu? Hizmet mi ediyor? Çalışıyor, üretiyor değil mi? Kayırma, adam tutma, rant peşinde koşma yok değil mi?'' dedi.

Kocaoğlu ise beldelerde çok amaçlı 40 salon yapımı için bütçe ayırdıklarını, belediyelerin yer göstermeyi tamamlaması halinde 6 ayda tümünü bitirip teslim edeceklerini söyledi.

Kocaoğlu, Seferihisar ilçesi Karakoç Kaplıcaları'nın bulunduğu bölgede, belediye ortaklığıyla kurulan jeotermal şirketinin 147 derecelik sıcak suya ulaştığını, rezerv saptama işleminin devam ettiğini, beklenen rezervin bulunması halinde Doğanbey, Özdere ve Seferihisar'da önemli bir gelişim fırsatı yakalanacağını ifade etti.

Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 4 yılda, borç ödeme, yatırım, kamulaştırma, ulaştırma ve beldelere hizmette ''16 büyükşehir arasında şampiyon olduğunu'' belirtti.

Tesisin açılışını Baykal ile Kocaoğlu yaptı

AA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 14:27:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cebbar korkmaz IP: 78.177.184.xxx Tarih : 8.05.2008 09:38:39

Baykalın hiç bir sözüne inanmam bir chp.li olarak bu sözü doğru götürecekte sokaktaki vatandaş yerine kimi getirelim diye soruyor baykal tayiibi senın ondan farkı ne bu milleti dangalakmı sanıyorsun boşuna heveslenme kimse seni düşünmüyor bile