27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Baykal: Daha çok Kemal bey var

CHP Lideri Deniz Baykal, seçim sonuçlarını ve Kılıçdaroğlu'nun partideki geleceğiyle ilgili açıklamalar yaptı. İştte konuşmasından satırbaşları:

- İstanbul'da büyük bir oy artışı sağlandı. Bu başarı sadece İstanbulla sınırlı değil. Trakya'da da 3 ilde önemli bir başarı sağladık. İzmir'de de aynı. Hemen hemen İzmir'în her yerinde varoşundan, göçmeninden, gecekondusundan aldık. Muazzam bir olay. Aydın'da 14 puan belediyede oy artışı sağladık.

- CHP'nin başarısı bir parti başarısı. Benim demiyorum CHP'nin başarısı diyorum.

- Başarısız olduğumuz yerler de var. Oraları da ele alıp inceleyeceğiz

- CHP konseptinin ortaya çıkmış olması önemli bir başarıdır. Hamdi Sedefçi bir başka partide olsa o başarı olur muydu? Kemal Kılıçdaroğlu yakışıyor bu partiye.. Kılıçdaroğlu ne diyor, yolsuzluk diyor.

- Mustafa Akaydın, en yüksek oy artış oranlarından birini sağladı

- Kılıçdaroğlu açısından beni mutlu eden olay medyanın Kemal Bey'e özel bir ilgi göstermiş olmasıdır. Biz medyayla ilişkisinde sorun olan bir partiyiz. İstanbul'da hem Gürsel Tekin hem de Kılıçdaroğlu medyayı etkileyen, CHP'ye bakış açısını değiştiren bir tarafı var.

- Kemal Bey'in kampanya sonucunda hem İstanbul'da sağlanan kampanya başarısı hem de kişiliği, tepeden bakmayan, sözünün eri, insanları samimi bir sevgiyle kucaklayan yaklaşımı çok sahiplenildi

- Kemal Bey başkan vekilimiz. 3 başkanvekilinden biri. Önümüzdeki dönemde parti olarak üstünde durduğumuz konular var. Bir süre önce tüzük değişikliği yaptık. O tüzük değişikliği partinin yönetim yapısını da etkileyecek. Şu anda özler CHP'de. Yükselen bir güç. CHP ile ilgili herkesin bekleyişi var. Biz de bu ortamı bu şekilde değerlendirelim diye düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konularda adım atacağız. Kılıçdaroğlu bu partinin önemli, başarısını kanıtlamış bir parti yöneticisi olarak CHP'nin kadroları arasında etkin yerini almıştır.

- Kılıçdaroğlu iyi bir genel başkan olabilir

- Çok yükseleceğimizden hiç kuşku yok önümüzdeki genel seçimde

- 9,5 milyon kişinin içindeki her kişi bize akıl fikir verme hakkına sahip

- Bunun kararını verecek olan partidir. Kılıçdareoğlu her yere layık olduğunu düşündüğüm değerli bir arkadaşımdır.Olmaması için neden yoktur

- Siz Kemal Bey'i yeni farkettiniz, ben çok daha önceden farkettim

- Kemal Bey'in özelliklerini ben eskiden beri biliyorum. Sizin daha görmediğiniz Kemal Bey'ler var. Diğer Kemal Beyleri de size göstereceğim.

- Karayalçın ile de güzel bir yolculuğa çıktık, başarılı çalışmalar yaptık. Kendisiyle oturup konuşacağız.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 15:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?