19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Baykal "dini bölücülük"ten korkuyor!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Birileri çıkmış, az dindar, çok dindar diye sınıflandırma yapıyor. 

Bu söylemle ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. Kimse Türkiye'yi bölmeye kalkmasın'' dedi. 

Baykal, Didim Belediyesi tarafından yaptırılan Katı Atık Bertaraf Tesisini hizmete açtı. Açılışın ardından Cumhuriyet Meydanında halka hitap eden Baykal, Türkiye'nin, insanların en güzel şekilde yaşadığı ender ülkelerden biri olduğunu belirtti. 

Türkiye'nin laik olduğunun ve laik kalacağının altını çizen Baykal, insanların inancının siyasete, dine ve devlet yönetimine karıştırılmaması gerektiğini ve inancın Allah ile kul arasında olduğunu ifade etti. 

CHP Lideri Baykal, şöyle konuştu: ''Birileri çıkmış, az dindar, çok dindar diye sınıflandırma yapıyor. Bu söylemle ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. Kimse Türkiye'yi bölmeye kalkmasın. Sen kimsin ki insanların dinini ölçmeye kalkıyorsun. Senin elinde tansiyon aleti var mı ki insanların inancını ölçmeye kalkıyorsun. Herkesin kendi inancı, Allah ile kul arasında. Herkes, kendi hayatının hesabını, kendi namına Allah'a verecek. Sana ne siyasetçi, sen niye giriyorsun Allah ile kul arasına? Sen git dosyalarının hesabını ver. Vatandaş olarak ne olur böyle bir hataya düşmeyelim. Türkiye'de din, dil ayrımı yapmak isteyenler var. Bu ayrımı yapmak isteyen milletvekili, Bakan ve Başbakan da olsa tutun yakasından indirin. Eğer bunu yaparsanız, Didim'de gördüğüm bu kardeşliği, bu güzel ortamı sürdürürüz.'' 

CHP olarak, görevlerini en iyi şekilde sürdürdüklerini ve iktidara gelmeleri halinde Türk halkına üç şey vaat ettiklerini belirten Baykal, ''Halka hizmet edeceğiz. Ülkeyi soydurtmayacağız. Devleti böldürtmeyeceğiz. Hepimiz, kardeşiz. Bu ülkede Başbakan, bakan ve
milletvekilleri ve siyaset bozulabilir, ama Türk milletini bozamazlar'' dedi. 

CHP'nin insan üzerinde siyaset yaptığını vurgulayan Baykal, insanın kimliğinin kendileri için fark etmediğini ve devletin hiç kimsenin etnik köklerine hesap soramayacağını dile getirdi. Baykal, ''Türkiye'de devleti soyanların iktidara sırtını dayayanlar olduğunu'' öne sürerek, ''Biz bu soyguna son vereceğiz. Devleti bölmek isteyenler var. Bu devleti bölmek isteyenleri, hala fark edemiyorsanız, yazıklar olsun'' diye konuştu.
aa
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2006 Cuma 04:40:41
Güncelleme :18 Ağustos 2006 Cuma 05:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?