19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Baykal: İstanbul'da birinciyiz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Toplumun ve yargının her türlü denetimine açık, çıplak bir iktidar olacağız" diyerek, seçim çalışmalarını başlattı. Baykal bir grup gazeteciye özel açıklamalarda bulundu. AKP’nin oylarının hızla düştüğünü savunan Baykal, "CHP yüzde 23’ler seviyesindedir ve artış sürüyor. İstanbul’da ise kesinlikle birinci partiyiz" dedi. Baykal’ın açıklamaları şöyle:

CHP iktidarının ilk icraatı dokunulmazlıkların kaldırılması olacaktır. Artık, hiç bir milletvekili ve bürokrat dokunulmazlık zırhının arkasına saklanamayacak. Yargının konusu olan her olayda, yolları açık olsun; gidecekleri yer adliyedir. En ufak bir müsamahaya bile izin vermem. Topluma karşı çıplak kalacağız. Bu çıplaklık bizim için güvence. Bunu CHP için, kendim için, sosyal demokrasi için ve ahlaklı siyaset için güvence olarak görüyorum. Bu halledilirse her şey doğru yolunda işler.

Örgütümüz de şunu çok iyi bilmelidir ki biz kendi parti militan kadromuzun iktidarının peşinde değiliz. Yeni bir toplumla bütünleşme kaynaşma ihtiyacımız var. CHP bunu gerçekleştirecek. Hiç bir partili, CHP iktidarını her türlü ranttan pay almanın yolu olarak görmesin. İzin vermem.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 03:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?