27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Baykal: Kadrolaşma endişe veriyor

CHP lideri Deniz Baykal, uzun süredir devletin çeşitli kesimlerinde kaygı verici bir kadrolaşma yaşandığını belirterek, “Devletin temel kurumlarında kadrolaşma, mevzilenme, birbirlerine tertip yapma ve kurban verme aşamasına gelinmesi endişe verici” dedi. 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’in terörle mücadele konusundaki temel anlayışının karşısında fütursuzca durduğunu söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi lideri Deniz Baykal NTV canlı yayınında Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı. Deniz Baykal, Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen’in istifasına ilişkin, “Devletin içinde bir birimin, komutanı dinlediği anlaşılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

CHP lideri, uzun süredir devletin çeşitli kesimlerinde kaygı verici bir kadrolaşma yaşandığını belirterek, “Devletin temel kurumlarında kadrolaşma, mevzilenme, birbirlerine tertip yapma ve kurban verme aşamasına gelinmesi endişe verici” diye konuştu.

‘İSTANBUL’UN İŞGALİNDEN ÖNCEKİ BİZANS’ BENZETMESİ
Baykal, Türkiye’de hassas kurumlar başta olmak üzere kadrolaşmanın olduğunu belirterek, “Maalesef geldiğimiz noktada, devlet kadroları içinde gerçekleştirilmiş mevzileşmenin karşılıklı çatışma aşamasına tırmanabileceği anlaşılıyor” diye konuştu. Baykal, içinde bulunulan tabloyu “İstanbul’un işgalinden önceki Bizans” benzetmesinde bulundu.

“BAŞBAKAN, EL KADI KARARINI KALDIRSIN”
Başbakan Erdoğan’ın “Yasin El Kadı’yı kefilim. Kendisi hayırsever bir işadamıdır” değerlendirmesine yönelik olarak Deniz Baykal, “Başbakan’ın bu sözleri, T.C. devletinin aldığı resmi kararın anlamsızlığını doğru olmadığını bize anlatıyor. Böyleyse Bakanlar Kurulu’nu toplasın ve kararı ortadan kaldırıp geçersiz kılsın. Başbakanın kefil olduğu insanın Türkiye’ye girmesi yasak. Başbakan bir yandan dünyanın saygın kuruluşlarıyla işbirliği içinde kararlar alıyor, öbür yandan diyor ki ‘Ben buna kefilim’. Nasıl bir başbakan bu. O zaman kararı kaldırsın” diye cevapladı.

“HÜKÜMETİN ORTADOĞU POLİTİKASI TUTARLI DEĞİL”
Hükümetin Ortadoğu politikasının istikrarlı olduğuna inanmadığını belirten Baykal, Hamas’la yapılan görüşmenin gizlenmesi daha sonra Başbakan tarafından doğrulanmasının tutarlı politikalar olmadığını da sözlerine ekledi.

Ortadoğu’da yeni bir şekillenmenin olduğunu söyleyen CHP lideri, “Ciddiye alınması gereken bir gerginlik şekilleniyor. Irak’ta bunun örneğini görüyoruz. Bu sakıncalı ve tehlikeli bir gelişme” diye konuştu.

BAYKAL’DAN KOMPLO İDDİALARINA YANIT
“Bir yıldır Türkiye’nin gerginliğe gittiğini söylüyoruz” diyen Baykal, Türkiye’nin ciddi bir kutuplaşmaya gittiğini de sözlerine ekledi.

Danıştay cinayeti sonrası Başbakan Erdoğan’ın kendisini yönelik “Bu olay bir komplodur. Ana muhalefet partisinin lideri komplonun içindedir” iddiasına “Komplo deyişiniz işin iç yüzünü gizleme çabasıdır. Türkiye’de dinci bir fanatik din adına böyle bir cinayeti işleyebilir diyemiyorsunuz. Bu tutum ileride daha ciddi tehlikeleri getirecektir” diye cevapladı. Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın komplo iddialarına yönelik olarak da kendisinden özür dilemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
ntv
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 21:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?