22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Baykal: Lozan Anadolu halkının eseridir


İstanbul - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Sevr Antlaşması hanedanın eseridir. Lozan ise Anadolu halkının ve onun gücüne inanan önderlerin eseridir" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nca Akatlar Kültür Merkezi'nde "Yaşasın Lozan, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye" konulu panelin açılış konuşmasını yapan Baykal, Lozan sürecini ve günümüzü değerlendirmenin bir toplumsal sorumluluk olduğunu ifade etti.

Lozan'ı tartışırken bunun tarihi bir ilgi konusu olduğunu düşünmemek gerektiğini söyleyen Baykal, "Lozan'ı konuşurken aslında günümüzün sorunlarını, ciddi karar konularını değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Lozan'ın 1. Dünya Savaşı'nı sona erdiren antlaşmalar içinde günümüze kadar geçerliliğini korumuş, yürürlükte kalmayı başarmış tek antlaşma olduğunu vurgulayan Baykal, bu antlaşmanın yeni bir dünyanın siyasi ipuçlarını verdiğini, yeni bir geleceğin çerçevesini çizdiğini anlattı. Baykal, "Lozan Antlaşması'nın, mazlum bir halkın, egemen güçler tarafından en temel hakları elinden alınmak istenen bir halkın mücadelesi sonucunda kendisini kabul ettirdiği bir antlaşma olduğunu" söyledi.


AA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 23:59:46
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 11:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?