27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Baykal açıkladı, sıra Erdoğan'da

Baykal: Toptan'ın adaylığını destekliyoruz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''CHP olarak, milletvekili arkadaşlarımız bugün görev yapmakta olan Sayın Köksal Toptan'ın önümüzdeki dönemde de Meclis Başkanı olarak seçilmesine anlayışla yaklaşmaktadırlar'' dedi.

Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanlığı seçimlerine ilişkin görüşlerini aktardı.

Deniz Baykal, şunları söyledi:

''CHP olarak milletvekili arkadaşlarımız bugün görev yapmakta olan Sayın Köksal Toptan'ın önümüzdeki dönemde de Meclis Başkanı olarak seçilmesine anlayışla yaklaşmaktadırlar. Bunu aldığım bir temel izlenim olarak sizlere ifade edebilirim.

Köksal Toptan, içinde bulunduğumuz koşullarda kabul edilebilir bir yaklaşım içinde Meclis Başkanlığını sorumlulukla yerine getirmiştir. Şimdi bu dönemde de onun tekrar sorumluluk üstlenmesinde yadırganacak bir şey yoktur. Doğal olanı da budur. Partiler arası ilişki bakımından Sayın Köksal Toptan'ın değiştirilmesini gerektirecek bir nedeni biz görmüş değiliz ve bu konuya da elbette partiler arası ilişkiler bakımından yaklaşmak lazımdır.''

Başbakan adayını 3 Ağustos'ta açıklayacak

Görev süresi dolan Köksal Toptan'ın yerine önerilecek ismi Başbakan Erdoğan, 3 Ağustos'ta yapılacak grup toplantısında açıklayacak.

Başbakan Erdoğan, parti genel merkezinde milletvekilleriyle bir istişare toplantısı yaptı ve Meclis Başkanlığı'na önerilecek isim için nabız yokladı. Erdoğan, yaklaşık bir saat süren toplantıda vekillerden bir kağıda isim yazmasını istedi. Aldığı tepkilere göre adayını belirleyecek olan Başbakan'ın, Meclis Başkanlığı için adayını 3 Ağustos'ta açıklayabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Meclis Başkanlığı için halen bu görevi yürüten Köksal Toptan'ın yeniden aday olacağı belirtiliyor. Ayrıca AKP'li vekiller arasında bu görev için eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in de adı geçiyor. 

AA-Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 14:24:02
Güncelleme :24 Temmuz 2009 Cuma 16:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa dündar IP: 88.228.74.xxx Tarih : 25.07.2009 13:51:36

DENİZ BAYKAL ,KÖKSAL TOPTANIN YENİDEN MECLİS BAŞKANI OLMASINI İSTİYORSA: MUTLAKA BAŞKA BİRİ OLMALI,SIRF BAYKALA İNAT OLSUN DİYE   DAHA MUHAFAZAKAR,CHP VE ONUN ZİHNİYETİNE TERS BİRİ OLMALI. BİR AKP SEÇMENİ OLARAK PARTİMİN BENİM DÜŞÜNCELERİMİ DİKKATE ALACAĞINI UMARIM...