15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Baykal kapıyı herkese açtı

Deniz Baykal ile CHP Genel Merkezi’nde yaptığımız röportajın ikinci bölümünde, yaklaşan seçimler ve DSP ile yaşanan gelişmeler var... Fatih Çekirge'nin Deniz Baykal'la yaptığı röportaj...

Deniz Baykal’a soruyorum:

“DSP den istifalar oluyor. Önümüzde yaklaşan bir seçim var. Ve bir merkezde toparlanma hareketi gözleniyor. Aynı zamanda da vatandaşlardan bu tür böyle beklentiler var. Şimdi yeni istifalar da oldu. Şükrü Sina Gürel istifa etti, başka istifalar da var.

1-Kapınız bu isimlere açık mı ? Örneğin Şükrü Sina Gürel’in CHP ye geçmesi söz konusu mu ?

2- Bu gelişme daha geniş kapsamlı bir merkezi birleşmeye dönüşebilir mi?”

Baykal, sorumu yanıtlıyor:

- Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye’nin bu tablosunun, bu iktidar karşısında bir alternatif iktidar konumunda olduğunu biliyoruz. Kamuoyu da bunu görüyor, bu durum bizi özel bir sorumlulukla da karşı karşıya bırakıyor. Yalnızca sosyal demokrat değil, çok geniş bir beraberlik umuyoruz. Yani olayı bir ideolojik kamplaşma anlayışı içinde bir transfer mantığı içinde görmüyoruz. Bunun çok ötesinde Türkiye'de yeni bir siyasi inşayı ortaya koymamız lazım. Bu siyasi inşanın çıkış noktası Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.

- Yeni katılımlarla mı?

- Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarımıza diyoruz ki; gelin hep beraber bunu yaparız. Biz vatandaşlara Cumhuriyet Halk Partililiği dayatmıyoruz. Biz Türkiye’nin bu gidişinden rahatsız olan, bunu aşmak isteyen, bunu düzeltmek isteyen bütün insanlara Cumhuriyet Halk Partisi’ni değerlendirmeleri için bir fırsat olarak sunuyoruz. Bu çerçevede Türkiye ye kendisini kabul ettirmiş tanınmış değerli pek çok insan var. Bunları bir kısmı artık belli bir karar noktası geldiklerini görüyorlar ve bu ortamda Cumhuriyet Halk Partisi’ne desteklerini ortaya koymak ihtiyacını hissediyorlar. Bunların bir kısmı bizim bilgimiz içinde oluyor, bir kısmı bizim dışımızda oluyor.

Fatih Çekir/Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 17:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bayam demirci IP: 88.242.73.xxx Tarih : 10.02.2007 02:40:06
HERKES CHP DSP SHP DEMEDEN CHP.DE BİRLEŞMELİ ARTIK TAMZAMANIDIR BENCE HER TÜRLÜ DESTEK VERİLMELİ BU KATILIM OLMALI HADİ HAYIRLISI