15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Baykal Yalova'da miting düzenledi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yalova'da ''Bu seçimden AK Parti çıkar, Türkiye'nin 4 yılını yeniden yönetecek olursa Türkiye'nin çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalması kaçınılmazdır'' dedi.


Baykal, partisince Yalova'da düzenlenen mitingde, yolsuzluklarla mücadele etmeden, bunların sonunu getirmeden Türkiye'nin sorunlarının çözülemeyeceğini vurguladı. Baykal, ''Peki biz nasıl çözeceğiz? Bakın ne var bu yolsuzlukların arkasında size söyleyeyim. Bir üçgen, bir sac ayağı var. Sac ayağının bir tarafında haramzade bir işadamı var. Onun hemen yanında ahlaksız bir devlet memuru var, devletin yetkisini kullanan. Bir de bunlarla işbirliği yapacak bir namussuz siyasetçi var. Üçü el ele veriyorlar, birlikte hareket ediyorlar. Buna son vermenin yolu, bu zinciri kırmaktır. Bu ilişkiyi bozmaktır. Bunu da ancak, önce dokunulmazlığı kaldırarak yaparız " dedi. Baykal, Türkiye'de dokunulmazlığı kaldıracak tek partinin CHP olduğunu savundu.
Türkiye'nin çok sağlam temeller üzerine kurulduğunu, bu devleti kuranların din, dil, ırk ayrımı yapmayı reddettiklerini anlatan, Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bizi ayrıştırmak, bölmek, birbirimize düşürmek isteyenler, Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü, kimliğini satmak, bozmak isteyenler vardır. İçerde vardır, dışarda vardır. Bu bölgede, Türkiye gibi büyüyen, güçlü, 70 milyonun üzerinde bir ülkenin, bir milletin gelişip güçlenmesini istemeyenler, dışardan kurcalıyorlar, içerden bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Bu tuzaklara düşmememiz lazım. Türkiye'de terör yaşanıyor. Terörün arkasında ne var? Terörün arkasında, bu bütünlüğü bozma, ayrıştırma çabası
var. Bu nedenle teröre karşı en etkili mücadeleyi vermek zorundayız. Terör kökleşir, gelişir, güçlenirse birliğimiz, bütünlüğümüz bozulur, birbirimize düşeriz. Birbirimize düşersek, doğrulamayız. Türkiye'yi bölenler, bizi kullanırlar. Büyük acılar yaşarız. Buna sakın ha izin vermeyelim.''

 
Baykal, terörün Irak'ın kuzeyinden beslendiğini söyleyerek, 1 yılda Irak'tan Türkiye'ye 2 bin ton patlayıcı madde girdiğini savundu. Baykal, ''Teröristler orada himaye görüyor, karargahları orada, şehitler Türkiye'de. Yani terörün kolu orada, acısı, dalları ve meyveleri Türkiye'de'' dedi. Baykal şöyle devam etti:
"Bu seçimden AK Parti çıkar, Türkiye'nin 4 yılını yeniden yönetecek olursa Türkiye'nin çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalması kaçınılmazdır."


Baykal, konuşmasının sonunda iktidara gelmeleri halinde gerçekleştirecekleri projeleri anlatırken, ailenin içinde kadını 'devlet ana' yapacaklarını ifade etti.


Deniz Baykal, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan ile Bursa ve Yalova'dan milletvekili adaylarının da katıldığı mitingin ardından otobüsle şehir turu attı, helikopterle kentten ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 02:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?