29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Baykal'a yumurtalı saldırı!

Diyarbakır'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Deniz Baykal, bir grup esnaf tarafından protesto edildi.

Şanlıurfa gezisinden sonra Diyarbakır'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Diyarbakır'a 20 kilometre mesafede 200 araçlık konvoyla karşılandı.

Davul zurna eşliğinde karşılanan Baykal'ın bulunduğu otobüste Diyarbakır Class Otel'e kadar Türkçe ve Kürtçe şarkılar çalındı. Baykal'ın bulunduğu otobüsün üzerine bu kez kimse alınmazken, konvoyda bulunan bazı araçlardaki partililer camlardan sarkarak tehlike oluşturdu. 

Otobüsle Class Otel'in önüne gelen Baykal, aralarında çocukların da bulunduğu 40 kişi tarafından protesto edildi. Slogan atan vatandaşları polis sakinleştirerek otelin önünden uzaklaştırmak istedi. CHP Diyarbakır eski Milletvekili Mesut Değer vatandaşları sakinleştirmek isterken tartışmalar yaşandı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı balıkçılar başında CHP Lideri Baykal otele girdikten sonra da protestolar devam etti. CHP MYK toplantısı basına kapalı yapıldı. Bu arada, Deniz Baykal'ın otele gelişinden önce CHP Diyarbakır İl Başkanlığı minibüsünde daha önce AK Parti'nin seçimlerde kullandığı 'Haydi Anadolu' parçası çalındı. Basın mensuplarının minibüsten görüntü alması üzerine müzik kesildi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MYK toplantısı sonrası Diyarbakır'daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle basına kapalı bir toplantı yaptı. Diyarbakır Demokrasi Platformu üyesi 40'a yakın sivil toplum örgütünün boykot ettiği toplantıya Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Mehmet Kaya. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Sezgin Tanrıkulu ve sivil toplum kuruluşu olmamasına rağmen Diyarbakır Meryem Ana Süryani Kilisesi Başpapazı Yusuf Akbulut katıldı.

Öte yandan, Baykal Diyarbakır'a yaptığı ziyareti protesto eden vatandaşlar Otel çıkışında Baykal'ın da içinde bulunduğu seçim otobüsüne yumurtalar ile saldırdı.

Polis olaylara karışan 2 kişiyi yaka paça gözaltına aldı. Kürtçe şarkıların çalındığı seçim otobüsü vatandaşların arasında hızla sıyrılarak kaçtı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hz. Muhammed ile ilgili yaptığı konuşmayı protesto eden vatandaşlar Deniz Baykal'ı yuhaladı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 18:20:25
Güncelleme :5 Haziran 2008 Perşembe 18:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.48.xxx Tarih : 6.06.2008 22:04:37

tabi ekonomide mal ve hizmet üretimi dışında birde din üzerinden para kazananlar çoğaldı