16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Baykal'dan erken seçime sert tepki

Baykal, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin ''Gündem 2007'' toplantısındaki konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

Deniz Baykal, bir gazetecinin ''Hükümet üyelerince erken seçim sözleri dillendirilmeye başlandı. Erken seçim sinyali mi veriliyor?'' sorusuna, ''Erken seçim söylentilerinin bir spekülasyon olarak konuşulmaya, yaygınlaşmaya başladığını görüyorum'' karşılığını verdi.

Baykal, şöyle devam etti: ''Başbakan Erdoğan, seçimle ilgili yapılmış olan siyasal düzenlemelerin yürürlüğe girebilmesi için seçimin Kasım ayında yapılması gerektiğini ifade etmişti. Bu bir taahhüttür. Spekülasyonların altında artık ne var diye ister istemez düşünüyorum. Biz, öncesinde, Nisan ayında seçim yapılmasını önermiştik herkes ayağa kalkmıştı.

Eğer Temmuz'da seçim yapacaksanız niçin Nisan'da yapmadınız? Türkiye'yi niçin bir Cumhurbaşkanlığı seçimi gerginliğine sokuyorsunuz. Gençlere seçimle ilgili sözler verildi. Erken seçime gidilerek bunu ortadan kaldırmaya kimsenin cesaret edeceğini sanmıyorum. Bir takım kurnazlıklar yatıyor altında diye düşünüyorum. Temmuz ayında insanlar tatildeler, oy kullanamazlar anlayışına girdiklerini sanıyorum.''
AA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 00:10:05
Güncelleme :12 Nisan 2007 Perşembe 00:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?