26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Baykal'dan gözaltı yorumu

Baykal, Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında gözaltına alınanlarla ilgili olarak, bu tür manzaraların ancak darbe dönemlerinde ortaya çıkabileceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında gözaltına alınanlarla ilgili olarak, bu tür manzaraların ancak darbe dönemlerinde ortaya çıkabileceğini söyledi. Baykal, "Böyle olayların yaşanması Türkiye'de demokrasi ve hukukun işlemediğini bize gösteriyor" dedi.

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Müjdat Gezen'in 50. sanat yılı nedeniyle TİM Maslak Show Center'de düzenlenen geceye katılan Deniz Baykal, basın mensuplarının bugünkü gözaltılarla ilgili sorularını yanıtladı.

Yaşananları üzüntü ve kaygı ile izlediğini belirten Baykal, "Demokratik toplumda böyle olaylar yaşanmaz. Böyle olayların yaşanması Türkiye'de demokrasi ve hukukun işlemediğini bize gösteriyor. Ancak darbe dönemlerinde böyle manzaralar ortaya çıkar. Bir süre önce toplumda yüksek sorumluluklar üstlenmiş, saygın ve başarılı görevler yapmış insanların birdenbire böyle suçlanıyor olması, suçluluklarının altında nelerin yattığıyla ilgili kamuoyunu tatmin edecek açıklamaların yapılamamış olması, karşı karşıya bulunduğumuz manzaranın gerçekten üzüntü verici olmasına neden oluyor.

Bu tabloyu kaygı ile izliyoruz. Sanki Türkiye işgal edildi, bir yabancı güç geldi Türkiye'yi allak bullak ediyor, ya da bir darbe yapıldı da darbe ile işbaşına gelenler ülkenin saygın isimlerini hedef haline getirmişler,
onlara yönelik bir kampanya yürütüyorlar. Üzüntü verici bir manzara" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 23:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?