22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Baykal'dan hain çıkarmak zor

CHP lideri Deniz Baykal herkesi şaşırttı. Öyle ki fikrini kamuoyuna duyurmak için özel olarak seçtiği gazete bile 'sürpriz' demiş.

Terör ve Irak konusunda farklı fikir geliştirenlerin 'hain' ilan edildiği dönemde Baykal'ın söyledikleri tartışılmaya değer.

500 gencin Irak'tan getirilip okutulması, Irak'a su verilmesi, Habur'a ilave olarak yeni kapıların açılması, Kürtçe ve Arapça yayın vb. daha birçok öneri var. Son zamanlarda parti politikalarını gazete manşetlerine göre belirleyen Baykal, ilk kez gazetelere manşet olacak politika önerdi.

Baykal'ın politika belirleme sürecinde bazı gazetelerin önemi büyük. CHP lideri grup konuşmalarında bunu ele veriyor. Hatta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı 'terör' görüşmesinde çözüm olarak bir gazete yöneticisinin fikrini sunduğu belirtiliyor: 'Ya komşumuz olacaksın ya hedefimiz.' 'Kavga, dövüş yerine dostluk kuralım.' diyen CHP lideri, dün alışılmışın dışına çıktı. Edinilen bilgilere göre Baykal, bu kez bazı çevreleri dinlemek yerine farklı kesimlere de kulak vermiş. 22 Temmuz'daki yenilginin analizini yaparken 'neden' sorusuna cevap aranmış. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da 'halkın beklentileri nedir?' diye araştırılmış.

CHP liderinin söylediklerine karşı çıkanlar olacak. Kırmızı çizgiyi aştığı, hatta söylediklerini 'vatana ihanet' olarak görenler çıkacak. Bu ülkede alışılmışın dışında bir şeyler yapıp söyleyenler hemen 'hain' ilan ediliyor. Bizden uyarması. CHP liderinden 'hain' çıkarmak zor.

Baykal eğitimden bahsediyor. 'Kürt ve Arap bin kadar genci Türkiye'de okutalım. Bizi yaşayıp tanısınlar, iyi eğitim alsınlar. 15 yıl sonra o ülkenin yöneticisi olacaklar.' diyor. Bu ülkede, bu söylemi eyleme geçirmiş yüzlerce insan var. Çocukları buraya getirmek yerine onların ülkelerine, ayaklarına gidiyorlar. Türk kültürünü anlatıyorlar onlara. Üstelik kaliteli eğitim veriyorlar. Onları dünya tanıyor. Ya bizde ne yapılıyor?

Zaman
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 05:07:34
Güncelleme :10 Kasım 2007 Cumartesi 10:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih konaç IP: 88.240.141.xxx Tarih : 10.11.2007 10:05:30

Sayın Baykal günaydın; bu coğrafyada yaşayan dört ülkenin (Türkiye, Suriye, Irak, İran) hiçbir siyetçisinden barışıl paylaşımcı bir öneri gelmedi. Bu öneriler batı ve abd nin oyununu bozar mafya ve tüccar zineyetli siyasetçilerin sonu olur. Merak ettiğim sadece söylemdemi kalacaksınız?