25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Baykal'dan 'Halfeti açılımı'

Baykal'dan 'Halfeti açılımı'

Baykal, CHP'nin belediye başkanlığını kazandığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ilçelere yapacağı 'teşekkür gezileri'ne Abdullah Öcalan'ın doğum yeri olan Halfeti'den başlayacak

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Mart yerel seçimleri sürecinde kendisini sık sık “Sivas’ın ötesine geçemezsin” diye eleştiren Başbakan Tayyip Erdoğan’a partisinin belediye başkanlığını kazandığı, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın da dağum yeri olan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinden yanıt verecek. Geziye, İstanbul’dan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olunca partisinin bu ildeki oylarını yüzde 10’a yakın artıran ve Baykal’a “Doğu-Güneydoğu ile daha yakından ilgilenelim” diye öneri götüren, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılması bekleniyor.

Öneri MYK üyelerinden geldi
CHP’nin geçen çarşamba yapılan son Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında bazı MYK üyeleri, Deniz Baykal’ın seçimlerden sonra belediyelerin kazanıldığı illere yönelik teşekkür ziyaretlerinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Adıyaman, Ardahan, Diyarbakır, Kars, Tunceli, Şanlıurfa’da önemli ilçe belediyelerini biz kazandık. Diyarbakır’da Çüngüş, Adıyaman’da Besni, Gölbaşı, Ardahan’da Çıldır, Damal, Posof, Kars’ta Arpaçay, Susuz, Malatya’da Pötürge, Arguvan, Hekimhan, Doğanşehir, Tunceli’de ise Ovacık, Pülümür, Şanlıurfada Bozova ve Halfeti ilçe belediye başkanlıklarını partimiz kazandı. Şanlıurfa’da kazandığımız Halfeti ilçesi Abdullah Öcalan’ın memleketi. Buralara da hiç olmazsa milletvekili ve parti yöneticilerinden oluşan heyetler oluşturup gönderelim.”

‘Heyet olmaz ben de gelirim’
MYK üyelerinin bu önerisini büyük bir memnuniyetle karşılayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Tabi tabi çok iyi olur, sadece heyet olmaz. Bir program yapılırsa ben de buralara giderim. Neden olmasın” dedi.
Baykal’ın bizzat kendisinin CHP’li ilçe belediyelerine teşekkür ziyaretinde bulunmayı talep etmesi, MYK üyeleri ve milletvekilleri arasında da büyük bir memnuniyetle karşılandı.

MYK toplantısının ardından CHP yöneticiler Baykal’ın da yer alacağı ve Halfeti’yi de kapsayacak Doğu ve Güneydoğu gezilerinin planlanları üzerinde çalışmaya başladı. Bir MYK üyesi toplantıda alınan karar hakkında şu bilgileri verdi: “Genel Başkan Halfeti ilçesine teşükkür ziyaretinde bulunacak. Önümüzdeki günlerde böyle sürpriz geziler yapabiliriz, buna yönelik hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.”
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki ilçelere yapılacak gezilere Baykal’ın yerel seçimlerden sonra yanından ayırmadığı CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılması bekleniyor.

29 Mart seçimlerinde Halfeti’de CHP ile DTP’nin adayları yarışmıştı. CHP, 1235 oy alırken, bölgenin etkin partisi DTP 1110 oyda kalarak ikinci olabilmişti. Bu sonuçla CHP adayı Mahmut Özdemir ipi göğüsleyerek başkanlık koltuğuna oturmuştu. Üçüncü olabilen AKP ise 790 oyda kalmıştı.

 

 

 


 

Radikal
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:39:09
Güncelleme :2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?