16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Baykal'dan köşk çıkışı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "birilerinin cumhurbaşkanı seçimi konusunda Anayasa'da yer almayan kriterleri konuşmaya başladığını" söyleyerek, "Umut ediyorum Türkiyemizi büyük sıkıntıların içerisine sürükleyebilecek, bir gerginlik vesilesi haline dönüşecek olan adım atılmayacaktır, atılmaması sağlanacaktır. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde bunun netleştiğini hep beraber göreceğiz" dedi.

Baykal, Konyaaltı Belediyesi tarafından yaptırılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin "çok gerilimli" bir dönemden geçtiğini ifade etti.

"Türkiye'de çok kritik tartışmalar yaşandığını ve önümüzdeki dönemle ilgili kaygıların arttığını" kaydeden Baykal, şunları söyledi:

"Dışarıdan bakanlar iki farklı Türkiye'den söz etmeye başladı. Türkiye'de birileri Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Anayasa'da yer almayan kriterleri konuşmaya başladı. Neymiş? Türkiye'de Cumhurbaşkanı, laik, demokrat, sivil ve dindar olmalıymış. Bütün bunlar Türkiye'de en yüksek noktalarda bulunan insanlarca ifade ediliyor. Bunlar çok yanlış değerlendirmeler."

Bu konuda CHP'nin çok ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Baykal, şunları kaydetti:

"Yaptığımız çalışmanın umut verici, olumlu bir noktaya gelmekte olduğunu memnuniyetle görüyorum. Umut ediyorum Türkiyemizi büyük sıkıntıların içerisine sürükleyebilecek, bir gerginlik vesilesi haline dönüşecek olan adım atılmayacaktır, atılmaması sağlanacaktır. Bunun önemi anlatılmıştır, umut ediyorum kavranmıştır. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde bunun netleştiğini hep beraber göreceğiz."
a.a
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2007 Cuma 23:42:11
Güncelleme :21 Nisan 2007 Cumartesi 09:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ender Bozbiyik IP: 84.72.197.xxx Tarih : 21.04.2007 00:08:47
Sayin Baykal, her konuda ve yaptiginiz aciklamalar cok önemlidir ve dogrudur! Sizin cok degerli calismanizi tebrik ediyorum ve hükümet olarak Sizleri gelecek secimlerde bekliyoruz! Yüce Oender Atamizin mirasi Cumhuriyete sahip cikmanizdan hepimiz gurur duyuyoruz ve arkanizdayiz...