27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Baykal'dan küskünlere davet

Daha önce AKP hükümetine karşı merkez sağ açılımı gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin 83. kuruluş yıl dönümünü fırsat bilerek şimdi de elini soldaki küskünlere uzatacak. 

Deniz Baykal, geçmişte CHP çatısı altında mücadele eden ancak parti içi sürtüşmeler nedeniyle yolları ayrılan küskünleri yeniden kazanmanın peşinde. Baykal, bu amaçla yarın yapılacak kuruluş yıl dönümü törenleri için "hiç bir ayrım gözetmeksizin" parti üyeliği devam etsin etmesin herkesi davet etti. Bir süredir sol küskünler arasında yeralan Erol Çevikçe, Adnan Keskin, Seyfi Oktay, Doğan Taşdelen, Şahin Ulusoy gibi isimlere davetiye gönderildi. 

Daha önce "her kim olursan ol gel" diyerek merkez sağa yönelik bir açılım gerçekleştiren Baykal, bu kez de solda yeralan isimlere "yeni bir sayfa açalım" çağrısı yapacak. Baykal, Türkiye'nin içinde bulunduğu bu süreçte geride kalmış olan tartışmaların etkisinden sıyrılarak, CHP içinde yeniden yer tutmak isteyen herkesi bütünleşmeye davet edecek.
 
CHP'nin 83. Yıl etkinlikleri yarın sabah Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak. Daha sonra Genel Başkan Deniz Baykal, yeni genel merkez binasındaki konferans salonunda partililere seslenecek. Sanatçı Erol Evgin'in "CHP ve Cumhuriyet 83 yaşında" konulu konserinin ardından Baykal, 83. Yıl resepsiyonuna evsahipliği yapacak.

ANKA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 17:04:33
Güncelleme :8 Eylül 2006 Cuma 17:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?