16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Baykal'dan şaşırtan telgraf...

Amasya Valiliği'ne, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal adına gönderilmiş olan telgraf, herkesin şaşkınlık yaşamasına neden oldu.

21 Eylül tarihinde Amasya Valiliği'ne, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal adına gönderilen ve 28 Eylül'de Amasya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yılını kutlayan telgraf, valilikte şaşkınlık yaşanmasına neden oldu.

Bu zamana kadar düşman işgali altına hiç girmeyen Amasya'nın düşman işgalinden kurtuluşunu tebrik eden ve içerisinde, "Amasya Valisi Valilik makamına Amasya. Amasya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yılı yıldönümü nedeniyle Amasyalı vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyor, coşkunuzu yürekten paylaşıyorum. Şahsınızda tüm Amasyalıları kutluyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum. Deniz Baykal CHP Genel Başkanı" şeklinde mesajın bulunduğu telgrafın yanlışlıkla gelmiş olabileceği düşünüldü.

Amasya'nın düşman işgalinde kalmadığını ve bu nedenle de kurtuluşu da olmadığını belirten Amasyalı araştırmacı yazar Hüseyin Menç, "Amasya herhangi bir düşman işgaline uğramadı ve bu yüzden de özel bir kurtuluş günü yok" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 11:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?