16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Baykal'dan sürpriz ziyaret

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e sürpriz bir ziyarette bulundu. Randevu talebinin kendisinden geldiğini belirten Baykal, "Ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili değerlendirmelerini almak istedim" dedi. Baykal, Demirel'in CHP'den adaylığının da sözkonusu olmadığını açıkladı. 

CHP lideri Baykal, Demirel'e bugün sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Demirel'in Güniz Sokak'taki evinde gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilere ziyaret sebebiyle ilgili bir açıklama yapan Baykal, "Sayın Demirel'in hepimizin saygı duyduğu, değer verdiği önemli bir devlet adamıdır. Ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili değerlendirmelerini, düşüncelerini almak istedim" diye konuştu. Demirel'e nezaket ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Baykal, çok faydalı ve verimli bir görüşme yaptıklarını bildirdi. Baykal, "Sayın Demirel'in düşüncelerini dinleme ihtiyacı dolayısıyla ortaya çıkan bir görüşmeydi" değerlendirmesini yaptı. 

Gazetecilerin 'Randevu talebi Demirel'den mi geldi?' sorusu üzerine, "Hayır, randevuyu ben aldım. Ben istedim" diye cevap veren Baykal, Demirel'e adaylık teklifi götürüp götürmediği konusunda ise "Adaylık yok. O işler yok" demekle yetindi. 

Baykal, Süleymaniye'de dün yaşanan sıcak gelişmelerle ilgili bir soruyu da, "Sonra konuşuruz" diyerek cevapsız bıraktı. Baykal, açıklamalarının ardından makam aracına binerek, Demirel'in Güniz Sokak'taki evinden ayrıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 12:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?