22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Baykal'dan Toptan'a destek

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP’nin Köksal Toptan’ı Meclis Başkanı aday göstermesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bu kararı verenler, Meclis Başkanı adayı gibi uzlaşmayla bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarırsa bizim de Genel Kurul’a girmemiz söz konusu olur, destek de veririz" dedi.

Baykal, AKP’nin Meclis Başkanı Adayı Toptan’ı CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Toptan’a destek verdiklerini ifade eden Baykal, Cumhurbaşkanı adayının da uzlaşma ile belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Baykal şunları söyledi:

“Meclis Başkanlığı’nda olduğu gibi, aynı anlayış aynı sıcaklık, iyi niyetli ve yapıcı yaklaşım Cumhurbaşkanlığı konusunda da sergilenmelidir. Umut ediyorum, bu Meclis Başkanlığı seçimiyle sınırlı kalmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Türkiye benzer bir uyumu, uzlaşmayı bekliyor. Bu kararı verenler, Meclis Başkanı adayı gibi uzlaşmayla bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarırsa bizim de Genel Kurul’a girmemiz söz konusu olur, destek de veririz." Baykal, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün adaylığıyla ilgili bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan’ın seçimlerin ardından yaptığı konuşmaları hatırlatarak, “Merak etmeyin uzlaşmayla aday belirlenecek’ demek, ‘daha önceki cumhurbaşkanı adayını dayatmaktan vazgeçtik’ demektir. Sayın Arınç da ‘görevlendirme konusunda Başbakan’a yardımcı olalım’ diye açıklama yapıyor, bunun anlamı ne?" dedi. Baykal henüz adaylıkları açıklanmamış isimler üzerinden konuşmak istemediğini ekledi.

anka
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 13:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?