29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Baykal’ı ben şikayet ettim!

YUNANİSTAN’ın başkenti Atina’da 30 Haziran’da başlayacak Sosyalist Enternasyonal’de CHP krizi sürerken AKP Milletvekili Haluk Özdalga, Baykal’ı bir mektupla şikayet ettiğini söyledi.

Taraf Gazetesi’nin haberine göre CHP eski kurmaylarından Haluk Özdalga, SE’e mektup girişimini “Hâlâ sosyal demokrat” çizgisinin sürdüren bir siyasetçi olarak kişisel bir girişim olduğunu, partisi AKP’yle bir ilgisi bulunmadığını söyledi.

Özdalga mektupta, ‘Gelecek hafta Sosyalist Enternasyonal’in 23. Kongresi için Atina’da toplandığınızda, CHP katılımcılarından biri, parti lideri Deniz Baykal da başkan yardımcılarında biri olarak Başkanlar Konseyi’ndeki şerefli yerlerden birine sahip olacak. Bu en hafif tabirle, grotesk bir tablo. Çünkü CHP ve lideri Baykal, Türkiye’deki bugün iş başındaki en zararlı anti-demokratik ve antı-reformist güçlerin bazılarını temsil ediyor’ dedi.

Mektup ayrıca, ‘CHP orduyu nasıl kışkırttı’, ‘Temmuz 2007’den sonra CHP ve ikinci mutlak yenilgisi’, ‘Anayasal reformlar bloke edildi” gibi başlıklar da yer aldı.

...
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 07:42:25
Güncelleme :27 Haziran 2008 Cuma 07:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?