19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Baykal'ın villasında ikinci keşif

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan aleyhine açtığı manevi tazminat davası kapsamında, Baykal'ın villasında, "kamu alanına tecavüz" iddialarını araştırmak üzere ikinci kez keşif yapıldı.

Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi Yargıcı Zeki Deniz başkanlığındaki bilirkişi heyetinde, Mimarlar Odasından bir mimar ve Harita Mühendisleri Odasından da bir mühendis yer aldı.

Unakıtan'ın avukatı Ali Özkaya ile Baykal'ın avukatı Şahin Mengü de keşifte hazır bulundu.

Heyet, Angora Evleri'ndeki villada yaptığı incelemenin ardından hazırlayacağı raporu mahkemeye sunacak.

Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan aleyhine açtığı manevi tazminat davasında, Baykal'ın villasında, "kamu alanına tecavüz" iddialarını araştırmak üzere keşif yapılmasına karar vermişti.

Yargıç Zeki Deniz başkanlığında, Çankaya Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden bir mimar ve mühendisin de yer aldığı bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, "kamuya ait 659 metre kare yerin kısmen çimlendirilerek bahçe alanı olarak kullanıldığı, zemin katın altına tasdikli proje harici bodrum kat ilavesi yapıldığı ve bina ile bağlantısı olmayan ikinci bir bodrum yapıldığı" kaydedilmişti.

Baykal'ın avukatı Şahin Mengü'nün bilirkişi heyetine ve rapora itiraz etmesi üzerine mahkeme, Angora Evleri'ndeki villada, yeni bir bilirkişi heyeti tarafından keşif yapılması kararı vermişti.


aa
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 12:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?