25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Baykal'inki takoz koymak

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Erdoğan-Türk görüşmesiyle ilgili değerlendirmesine AK Parti’den yanıt geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, "’Muhatap PKK’dır, Öcalan’dır’ demek, sürecin önüne takoz koymaktan başka bir şey değildir" dedi. Bozdağ, şunları söyledi:

Elinizi taşın altına koyun

Bu, çözümü birlikte ortaya koyma arayışıdır. Muhalefet, sivil toplum, medya ve herkesi çözüm konusunda belli bir noktada birleştirme ve sorunun bir yerinden tutma, taşın altına elini koymaya davettir. Çözüm paketi, toplumun büyük ekseriyetinin kabulü ve olabilir anlayışını yansıtacak biçimde şekillenecektir. Bunun için muhalefetle de görüşülecek, fikri olan herkesle de görüşülecek. Ama işin aslı bu olduğu halde, çözüm önerilerinin somutlaştırılması için çalışmalar yapıldığı halde, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kimi parti sözcülerinin açıklamaları ve yaklaşımları, kabul edilebilir değildir.

Bahçeli ve Baykal eskiyi hatırlasın

Sayın Bahçeli, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile el sıkışırken, Meclis’in açılış yıldönümünde DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’a, ’Biz Türkiye’nin renkleriyiz’ diye iltifat edip yanına oturturken, bu PKK’yı, Öcalan’ı muhatap almak olmuyor da, Genel Başkanımız Ahmet Türk ile görüşünce mi muhatap almak oluyor? Sayın Baykal, çözümün sorunu için 1989’da raporlar hazırlarken, 1991 seçimlerinde HEP ile ittifak kurup bu partiyi Meclis’e sokarken, DEHAP ile CHP seçim ittifakı görüşmesi yaparken, bu PKK ve Öcalan’ı muhatap almak olmuyor da bugün Tayyip Erdoğan görüşünce mi muhatap almak oluyor?"

...
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 15:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?