16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

'Baykal'la görüşmek zaman israfı'

Erdoğan tavrını netleştirdi: Baykal'la görüşmenin bir anlamı yok... Gül, erken seçim kapısını araladı ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan anamuhalefet lideri ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la Cumhurbaşkanlığı konsunu görüşmeyeceğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı konusunda görüşlerini açıkladığını hatırlatarak, "Çok çirkin ifade kullandı. Görüşlerini açıkladı. Görüşmek zaman israfı anlamına gelir" şeklinde konuştu. Erdoğan, görüşünü açıklamayan siyasi parti liderleriyle görüşmeyi düşündüğünü ifade etti.


Mızıkçı değil, delikanlı olun 

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Siyasetin demokrasiye bağlı olduğunu hatırlatıyoruz. Bu ülkenin değişiminden etkilenmeyenler var. Kendini milletin iradesinin üzerinde görenler var.

AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, "Son 4,5 yılda çok büyük değişimden geçerek karanlıktan aydınlığa çıktık. Ama bazı köhne zihniyetler malesef yerinde saymaya devam ediyor. Siyaseti kayıkçı kavgasına çevirenlerin alacakları dersler var. Bu milletin zekasını tartışmaya cüret edenler kendilerinden utanmalıdır. Hiç kimse kendi mesnetsiz vehimlerini bu millete dayatmasın. Sözünü demokrasi sınırları içinde söyleyemeyen, siyaseti pazara çıkan zihniyetler günü geldiğinde milletten hak ettiği cevabı alacaktır. Kimse kendi menfaatleri için milletin huzurunu kaçırmasın." şeklinde konuştu.

Siyasetçinin her şeyden önce millete söylediği her sözde samimi olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Demokrasiyle samimiyetle ilgileniyorsanız, şartlar ne olursa olsun inandığınız değerlerin arkasında dimdik duracaksınız, omurgalı olacaksınız, omurgalı. Mesele burda. Mırın kırın etmeyeceksiniz, mızıkçılık yapmayacaksınız, tam manasıyla delikanlı olacaksınız. Demokrasiye saygınız varsa milli iradeye de Millet Meclisi'nin de kararlarına saygılı olacaksınız." dedi.

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin siyasi tarihini bilen herkes şahittir. Bu millet oyu kendisinden isteyip sırtını başka yerlere dayayanları asla affetmez, affetmemiştir. AK Partili olmak herşeyin özünde karar merciinin millet olduğunu bilmek demektir. O yüzden yola çıkarken herşey Türkiye için dedik ve yola öyle koyulduk. Biz bir yerden ders alacaksak milletin sesine kulak verir dersimizi milletten alırız. Kimsenin kulağına milletin bilmediği birşey fısıldamayız. Kimsenin de bizim kulağımıza milletin düşüncesinden başkasını fısıldamasına müsaade etmeyiz. Yıllar yılı fısıltılara kulak vermekten milletin sesini duyamaz hale geldik. Siyasetin demokrasiye bağlı olduğunu hatırlatıyoruz. Siyasetin ruhuna ihanet edilerek, demokrasiye ihanet edilerek Türkiye'nin meseleleri çözülemez. Kışkırtmalara kapılarak rotamızı asla değiştirmeyeceğiz." şeklinde konuştu.


Gül, erken seçim kapısını araladı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, soru üzerine, seçimin tarihinin belli olduğunu belirtirken, “teknik sebeplerle bir değişiklik olursa o ayrı” dedi.

Gül, iş ve ekonomi dünyası temsilcilerinin katıldığı Ankara Sheraton Otelindeki çalışma yemeğine gelişte, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gül, Irak ile ilgili sorulara karşılık da, “Irak'ın birliğiyle ilgili gizli bir ajandamız yok, kimseye herhangi bir tehdit veya sokak kabadayılığı içinde değiliz. Biz huzur istiyoruz” ifadesini kullandı.



aa
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 13:19:40
Güncelleme :11 Nisan 2007 Çarşamba 15:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?