26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bazıları da yara kaşıyor...

Başbakan Erdoğan, "Biz yaraları saralım diye uğraşırken, birileri yaraları kaşımakla meşgul. Yaraları açanlar, kaşıyanlar aynı yolda yürüyorlar" dedi. Erdoğan, Batman’daki mitingde, AKP’li kadınların birkaç gün önce DTP’lilerin saldırısına uğramasına da tepki göstererek, şöyle konuştu:

Hangi töreye sığar

Allah aşkına soruyorum, hangi partiye mensup olursa olsun bir hanımefendiye el kaldırmak hangi ahlaka, töreye, siyasi anlayışa sığar. Böyle bir zorbalık olur, gözü dönmüşlük olur mu?Şiddetten başka yol bilmeyenlerin millete, memlekete bir faydası olur mu? Ne kadar kadın, ne kadar demokrasi dediğiniz bu mudur? Haraç istemekle oy istemek aynı şey değildir. Demokrat olmakla ceberut olmak aynı şey değildir. Oy istemek halkın onayını istemektir. Şiddetle kimsenin gönlünü alamazsınız. Bunu 29 Mart’ta göreceksiniz. Sandıkta gereken dersi bunlara vereceğiz.

Kaşıyanlar aynı yolda

Bu memlekette belli yaralar açık kalsın, hiç kapanmasın istiyorlar. Biz yaraları saralım diye uğraşırken birileri yaraları kaşımakla meşgul. Şunu unutmamalıyız, yaraları açanlar ile kaşıyanlar aynı yolda yürürler. İstiyorlar ki belli bölge ve şehirler devamlı belli sorunlarla beraber hatırlansın. Kendi imtiyazlı, seçkin konumlarını kaybetmek istemeyenler bu ülkenin huzur bulmasından ne yazık ki huzursuz oluyorlar. Ağız tadıyla bir arada yaşama irademiz güçlenirse, bu sahnede kendilerine rol verilmeyeceğini biliyorlar. Ama bilsinler ki milletimiz kendisine tuzak kuranların oyununu her defasında bozmuştur, bozacaktır. Tahrik ederek, provokasyon yaparak statükocuların ateşine sürekli odun taşıyorlar.

Burada belediye nerede

Havaalanından gelirken yolların kenarında çamuru, batağı gördük. Buranın belediyesi yok mu, ne iş yapıyor? Buraları temizlemek, asfaltı yapmak, parkeleri döşemek, alt yapıyı yapmak en doğal görevi değil mi? Biz yerel seçimleri niye yapıyoruz? Hizmete oy vereceğiz, ideolojilere değil. Kimlik siyasetiyle oy kullanılmaz, hizmet aşkıyla kullanılır. Ankara’nın kaderiyle Diyarbakır, Batman’ın kaderini bir gören iktidarız. Dicle ile Kızılırmak’ın kaderi birdir.

Kürtçe karşılama

AKP, Batman’da yapılan açık hava toplantısıyla 29 Mart yerel seçimleri öncesinde 20’nci mitingini gerçekleştirdi. Miting meydanına asılan ’Davos Fatihi Hoşgeldin’, ’Sayın Başbakanımız siz bize yüce Allah’ın bir lütfusunuz’ pankartlarının yanı sıra Kürtçe ve Türkçe ’TRT Şeş Rewşa Dil?meye-TRT 6 Gönlümüzün Yansımasıdır’ yazılı pankart dikkat çekti. Başbakan Batmanlıları eşi Emine Hanım’la selamladıktan sonra konuşmasına başladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 15:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?