16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

BBP'den Erdoğan Teziç'e tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Erdoğan Teziç'in başörtüsüne karşı olan tavrına tepki göstererek, "Teziç, kendini yasama, yürütme ve yargının üzerinde görüyor" dedi.

Metin Gündoğdu, yaptığı açıklamada, halen taslak aşamasına getirilmeye çalışılan anayasanın milletin değerlerine göre hazırlanması gerektiğini belirtti. Türk milletinin değerlerinin hiçe sayıldığı bir anayasayı kabul etmeyeceklerini dile getiren Gündoğdu, başörtüsü sorununun mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Başörtüsü konusunda özellikle YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in tavrını anlamakta zorlandıklarını belirten Gündoğdu, "Sayın Teziç, üniversitelerin sorunları ve eğitim kalitesiyle ilgileneceğine milleti germekte, adeta kendini yasama, yürütme ve yargının üzerinde görmektedir. Yeni anayasada başörtüsü sorunu mutlaka çözüme kavuşturulmalı, üniversite öğrencileri eğitimi rahatlıkla yapabilmeli, 82 anayasasının ürünü olan YÖK ise tamamen kaldırılmalıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 15:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?