15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

BBP'ye başlatılmış inceleme yok

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Yargıtayın partisine yönelik başlattığı bir inceleme olmadığını söyledi.

Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TBMM'ye iade edilen Petrol Yasası'nı eleştirerek, yapay gündem maddeleri ile milli davaların gölgelendiğini, bu yasanın küresel şirketlere menfaat sağladığını, TBMM'nin yasayı milli çıkarlara uygun olarak yeniden düzenlemesi gerektiğini ifade etti.

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kaçak petrol konusunu gündeme getirerek Petrol Yasası'nı gölgelemeye çalışmakta” diyen Yazıcıoğlu, kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Kıbrıs çevresindeki petrol rezervinin değerinin 500 milyar dolar olarak tahmin edildiğini anımsatan Yazıcıoğlu, “Rumlar hem petrol çıkarmak hem de egemenliklerini Kıbrıs'ın tümüne yaymak istemektedirler” dedi.

“MUHATAP BULAMADI

Yazıcıoğlu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün “sözde Ermeni soykırımı iddialarını görüşmek için” ABD'ye gittiğini ancak görüşme taleplerinin kabul edilemediğini ve kendisine muhatap bulamadığını öne sürdü.

Muhsin Yazıcıoğlu, “Dış politikasını tümüyle ABD'ye teslim eden ve Türkiye'nin milli çıkarlarını görmeyen bu hükümetin bütün bu ödünlerine rağmen bu sonuca ulaşılması hem onur kırıcı hem de acı vericidir” dedi.

TCK'nın 301. maddesine de değinen Yazıcıoğlu, “Bu sadece ceza yasası değil, Türk devletinin duruşunu simgeleyen bir yasadır” diye konuştu.

BBP İLE İLGİLİ İNCELEME

Yazıcıoğlu, “Dink cinayeti sonrası yaşananlarla ilgili olarak partinize yönelik bir inceleme var mı” sorusunu yanıtlarken, “Bir gazetede çıkan haberle ilgili olarak sanki varmış gibi sorular üretildi. Yargıtayın BBP'ye yönelik başlattığı bir inceleme yoktur” yanıtını verdi.

Partisine yönelik olarak uluslararası bir komplo yapıldığını savunan Yazıcıoğlu, haber kirliliği yaratıldığını ve olayların birbirine karıştırıldığını söyledi. Yazıcıoğlu, “BBP de bunun odağına konulmak isteniyor” dedi.

Milletin içinden geçtiği sürece seyirci kalmayacaklarını anlatan Yazıcıoğlu, ”Uluslararası komplocular asla başarılı olamayacaklar” diye konuştu.

“Neden komplocular BBP'yi seçti” sorusuna Yazıcıoğlu, “Partimiz büyüyor, uçağın tekerlekleri yerden kesildi, yükselmenin ise sınırı yok, büyüme trendine girdiğimiz için bu yapılmak isteniyor” yanıtını verdi.

Yaşanan olayların değerlendirilmesi için parti içinde bir ekip oluşturduklarını, ekibin Trabzon gibi illerde incelemelerde bulunduğunu ve rapor yazmaya başladığını anlatan Yazıcıoğlu, raporu yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

Yazıcıoğlu, “Kuvay-i Milliye derneklerinin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu yanıtlarken, “Bu kişiler duygularını ifade ediyor, duyarlılık ortaya koyuyor” dedi.

A.A
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 15:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?