24
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

BDP Baydemir'e sahip çıktı

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, görevinin başında olduğunu belirterek, "Bu partinin eş başkanı benim. Eğer bir istifa durumu olsa öncelikle benim haberim olur" dedi.

Bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın sert eleştirilerine maruz kalan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in istifa ettiğine yönelik haberler, BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak tarafından yalanlandı. Partisinin Meclis Grup Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kışanak, "Sayın Osman Baydemir Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Görevinin başındadır. Bu partinin eş başkanı benim. Eğer bir istifa durumu olsa öncelikle benim haberim olur. Böyle birşey olmadığına göre medyanın senaryo yazıp bu senaryoyu gerçekmiş gibi sunmasının bir manası yok diye düşünüyorum. Asla böyle birşey yok" diye konuştu.

Kışanak, Öcalan'ın kendisine yönelik eleştirilerde de bulunduğunun hatırlatılması üzerine Abdullah Öcalan'ın da herkes gibi bir insan olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Düşüncelerini açıklamakta sonuna kadar hürdür, özgürdür. Kendi düşüncelerini açıklamıştır. Beni de eleştirir, başkasını da eleştirir, sizi de eleştirir. Kendi düşünceleridir. Bunu niye yeniden yeniden kamuoyunun gündemine taşıyorsunuz bunu anlamıyorum. Ben bu partinin eş başkanı olarak buradayım. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız da görevinin başındadır. Partimizin yaklaşımı, anlayışı ortadadır."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 15:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?