18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

BDP'ye ağır sözler

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, BDP'ye "ceset avcısı, "kalleş", " ipleri terör örgütünün elinde" gibi ağır ifadelerle yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satırbaşları şöyle:

- 25 Mayıs Cuma günü Suriye’de aldığımız haber yüreklerimizi dağladı. Top ve roketlerle gerçekleştirilen saldırıda, 110 masum sivil acımasızca hunharca katledildi. Çok daha vahimi, katledilenlerin 50 tanesi, elleri arkadan bağlanmak suretiyle öldürülmüş çocuklardı. Bu insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyorum, şiddetle lanetliyorum.

- Suriye yönetimine, sadece bu 50 yavrunun vebali bile yeter. Bu gözü dönmüşlüktür. Bu izan ve insafı tamamen terk etmektir. İnsanı insan yapan hangi değer varsa, onu artık ayaklar altına alıp çiğnemektir. BM, Suriye’de böyle bir katliam gerçekleştirmek gözü dönmüşlüktür, acziyettir, zavallılıktır.

- Sabrın da bir sınırı vardır. İnanıyorum ki BM Güvenlik Konseyi’nin inşallah sabrının sınırı vardır. Bu katliamlar açıkça dünya ile dalga geçmektir. Rest çekmektir.

TERÖR

- Bugün terörle mücadele ve Uludere’yle ilgili bazı değerlendirmelerimi paylaşmak istiyorum.Biz ne kendi arasında ne de aziz milletimizle aracılar vasıtasıyla konuşan bir kadro asla değiliz. Biz en başından itibaren kendi aramızda da milletimizle de sadece ve sadece gönül diliyle konuştuk. Biz medya aracılığıyla iletişim kuran bir kadro değiliz.

- Biz iktidarda kalmayı amaç olarak görmeyiz. Bizim için amaç, milletimiz için refahı ve huzuru sağlamaktır.

- İstismarla oy kaygısıyla, rant hırsıyla değil, anaların gözyaşlarını dindirmek, gençlerin kanının dökülmesini engellemek için samimiyet diliyle konuşuyoruz. Cumhuriyet döneminin en karanlık günlerini aydınlığa kavuişturmak için canını ortaya koyan bir kadromuz var. Biz devletin diliyle değil, milletin diliyle konuşuruz. Devleti şamar oğlanına çevirmek isteyenlere çanak tutmayız.

- Demokrasiden, hukuktan taviz vermeden terörle mücadele ediyoruz. Kendinizi bir an için Kayseri'de bomba yüklü aracı takip eden jandarma aracındakilerin yerine koyun. Araç imha edilebilir ama ya içinde sigara kaçakçısı varsa. Ya babasından aracı izinsiz almış haylaz bir genç varsa. Güvenlik güçlerinin üzerinde çok büyük baskı oluşturuluyor. Teröröle mücadele edenin de insan olduğu unutulmamalı. Güvenlik mensubu hukukla hareket eden, insaniyetini kaybetmemiş kişidir. Terörist öldürmeyi amaç edinen, hukuk tanımayan kişidir.

- Uludere'de o kadar hassasiyetiniz olsaydı, tabutların üzerini terör örgütünün renkleriyle sarmazdınız.

- CHP Genel Başkanı, "o araç Pınarbaşı'na nasıl gitti" diye soruyor. İçinden siviller çıkmış olsa bu kez "yargısız infaz yapıldı" diyecekti.

- Sizin üslubnuz bizi yıldırmaz. O sizin olamayan kalitenizi ortaya koyacaktır.

- Bunlar ceset avcısıdır. Malatya Morgundan çıkan cesetleri analarını babalarının elinden almaya çalışırlar. Uludere'yi istismar edenler, 30 yılda verdiğimiz çoğu kürt kökenli 40 bin canı hiç umursamazlar.

- Bu çok hassas bir iş. Bakın kaçakçıların hiçbiri mayınlara basmıyor. Harita kimlerin elinde. Bu haritayla beraber bu kaçakçılar, pek de bunların üzerine basmıyor. Rahatlıkla gidip gelebiliyorlar. Bu çok hassas bir iş. Bütün zorluğuna, tehditlerine rağmen biz 'yüzde yüz emin olmadan müdahale etmeyin' diyoruz. Biz hiçbir hatayı örtmeye çalışmıyoruz, ama hiçbir hata yüzünden yargısız infaz da yapmayız. Soruşturma sonuçlarını beklemek en doğrusu.

'SEN NİYE GOCUNUYORSUN?'

- Terör örgütünün istismarını anlarız, işleri bu. BDP’lilerin de anlarız, ipleri terör örgütünün elinde. Ama CHP’nin, ama medyanın, hatta uluslararası medyanın bu meseleyi istismar etmesi, kabul edilebilecek durum değildir. Mesela Wall Street Journal... Sana ne yahu, sana ne oluyor. Sen niye gocunuyorsun? Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek senin neyine? Ha biliyoruz ki yaklaşan bir seçim var ABD’de, o da bir yere çalışıyor. Yahudi lobisi de rahatsız. Tezgah içinde tezgahlar kuruluyor. Türkiye bunların hepsine sandıkta gereken cevabı verdi, veriyor. Uludere olayı son derece dikkatli şekilde takip ediliyor. Hiçbir şeyin üzerinin örtüldüğü yok.

HATA DEDİK YA...

Biz başından beri Uludere’yle alakalı olarak burada bir hatanın olduğunu, Genelkurmay Başkanı’mızda, ilgili arkadaşlarımızda ifade etmemize rağmen, 'işte başbakan bir hata edilmiştir deseydi', yahu dedik ya kaç kere diyeceğiz? Ya otomata mı bağlayacağız bu işi? Yani sürekli olarak bunu söyleyeceğiz. Kusura bakma, bizim sizlere sürekli olarak arzularınız istikametinde kaybedecek vaktimiz yok.

"BDP'Lİ KALLEŞLER"

- Türkiye, BDP’li kalleşlerin, PKK’lı kalleşlerin benim subayımı askerimi gelip arkadaş şehit ettiği bir ülke değildir. Türkiye hukuk devletidir. Yanlış yapan bedelini ödeyecektir.

Güvenlik güçlerini her defasında yargısız infazla suçlayanlar, ama terör örgütü tarafından yapıldığı zaman hep beraber sarılıyorlar. Türkiye bir hukuk devletidir. Yanlış yapan bedelini öder ve ödeyecektir. Güvenlik güçlerimize yargısız infaza biz müsade etmeyiz. 6 aydır Uludere'nin gündemde kalması kimin işine yarıyor, kim rant sağlıyor. AK Parti'ye mal edilmeye çalışılarak kimin ekmeğine yağ sürülüyor. Muhalefet partileri ve medya bu soruşturma sürecine saygı duymak zorunda. Uludere üzerinden sistemli bir operasyon yürütülüyor.

...
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2012 Salı 13:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?