22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Beğenmeyen fikrini söylesin

Hükümet, ''Kapalı kapılar ardında anayasa yazılıyor'' şeklindeki eleştirilerden rahatsız. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, eleştirilere “Tercih edilen yöntemi beğenmiyorlarsa kendi yöntemlerini ortaya koysunlar. Muhalafet işi yokuşa süreceğine kendi teklifini getirsin” cevabını verdi.

Çiçek yeni anayasa çalışmaları konusunda CNN TÜRK’te yayınlanan Editör programında Gürkan Zengin’in sorularını cevaplandırdı.

“Tartışmalar itham ve hakaret içermedikçe yararlanmak istiyoruz” diyen Çiçek inisiyatifin asıl olarak TBMM’de olduğunu belirtti.

Başbakan Vekili Cemil Çiçek Meclis Başkanı’nın devreye girmesi yönündeki öneriler soruldu. Çiçek, "Meclis başkanı anayasa hazırlamaz, koordinasyonu sağlar" dedi.

Yeni anayasa çalışmalarının usulüne ilişkin itirazlar olduğunun hatırlatılması üzerine Çiçek, “Bazı önyargılı olanlarla uzlaşma yok” ifadesini kullandı.

“Madem bu anayasanın değişmesi için herkes hemfikir, bu konuda herkesin çalışma yapması gerekiyor” diye konuşan Çiçek, izledikleri yöntemle ilgili eleştirilere de yanıt verdi.

Çiçek “Tercih edilen yöntemi beğenmiyorlarsa kendi yöntemlerini ortaya koysunlar. Muhalafet işi yokuşa süreceğine kendi teklifini getirsin” dedi.

Cemil Çiçek meslek odalarını, dernekleri ve tüm kişi ve kuruluşları kendi alanlarıyla ilgili anayasa çalışmalarına katkı vermeye çağırdı.

Bakan Çiçek, tartışmanın AK Parti taslağı üzerinden yürütülmesi şeklinde bir ısrarları olmadığını söyledi.

Çiçek "Biz bir akademik çalışma yaptırdık. Kendimiz de bakıyoruz sonra onu tartışmaya açacağıız. Siz isterseniz, bizim taslağımız üzerinden deyin ki 'şu maddeler doğru bu maddeler yanlış, bu maddeler hiç olmaz'. İsterseniz tümüyle siz başka bir fikri katkı sağlayın, o bizim için de tercih sebebidir" diye konuştu.

Üniversitelerde türban

Cemil Çiçek, üniversitelerde türban serbestisi ile ilgili olarak da “Ortada bir sorun var, taslak çıktıktan sonra sorun ya uzlaşmayla çözülür ya da üzeri örtülüp geçilir” dedi.

Çiçek, Türkiye’de eğitimin önündeki sorunların AK Parti’den kaynaklanmadığının altını çizdi.

Geçen dönemden yaklaşık 140 yasa tasarısının yeni Meclis’e kaldığını belirten Bakan Çiçek, bakanların çıkarılacak öncelikli yasaları gelecek hafta bildireceğini açıkladı.

Avrupa Birliği’ni ilgilendiren yasalara özellikle de 301’inci maddeye değinen Çiçek, kararın Meclis’e ait olduğunu, 301’inci maddenin değişmesinin kısa sürede yapılamayacağını bildirdi.

cnnturk
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 08:03:34
Güncelleme :25 Eylül 2007 Salı 11:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?