16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Beklediğimizin üzerinde oy aldık

Erdoğan: Beklediğimizin üzerinde oy aldık, 2. turda 367'yi bulabiliriz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün, beklediklerinden daha yüksek bir oy aldığını söyledi. Erdoğan, ''Belki de ikinci turda 367'yi yakalayabileceğimizin umudu içindeyim'' dedi.


Cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylamasının ardından TBMM'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''Bütün engellemelere rağmen, bugün ortaya yüreğinin sesini koyan ve gerçekten parlamenter demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesi için gayret gösterenler ile göstermeyenler, bugün bu kutlu çatının altında meydana çıkmıştır'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün aldığı oy için ''Bizim beklediğimiz oyun üstünde bir oy almıştır'' diyen Erdoğan, belki de ikinci turda 367'yi yakalayabileceklerinin umudu içinde olduğunu vurguladı.

Bugünkü seçimlerin bu kadar sağlıklı şekilde tamamlanmış olması nedeniyle de memnun olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Tüm katılanları özellikle kutluyorum. Ama katılmayanların herhalde halkımıza söyleyeceği bazı şeyler bundan sonra olması lazım. Bunun değerlendirmesini de en iyi şekilde milletim yapar. Onun yeri de sandıktır'' dedi.

Erdoğan, ''CHP, Anayasa Mahkemesine başvurdu'' diyen gazetecilere, ''Gidebilir'' karşılığını verdi.
ajanslar
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2007 Cuma 19:19:24
Güncelleme :27 Nisan 2007 Cuma 19:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahimtokmak IP: 85.102.126.xxx Tarih : 27.04.2007 22:16:20
HAYIRLISI DEVAMI GELECEĞİNİ UMUYORUM BU İŞ ÜÇÜNÇÜ TURDA BİTER