31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Belirsizlik ortadan kalktı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi'nin aldığı bu kararla Türkiye'nin önündeki belirsizliğin ortadan kalktığını" söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu bu kararların, Türkiye'nin önünü kapatan büyük bir belirsizliği ortadan kaldırdığını söyledi.


AK Parti Genel Merkezi'nde birkonuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi, kapatmayla ilgili açılan davayı bugün karara bağladı. Gerekçeli karar henüz açıklanmamış olduğundan ilk açıklamayı burada yapacağım. Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu bu kararla, Türkiye'nin önünü kapatan büyük bir belirsizlik ortadan kalkmıştır. İlk günden itibaren yetkili kurullarımızda ortaya çıkan ortak akıl çcerçevesinde milletimze bedel ödetmeyecek şekilde yönettik. Ak Parti olarak aklı selimden ayrılmadan sağduyulu
şekilde hareket etmeye azami özen gösterdik. Milletimizin daha ağır bedeller ödemekle karşı karşıya bırakılmamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Laiklik karşıtı olmalan partimiz Cumhuriyet'in kemel değerlerine sanip çıkmaya devam edecektir. Türkiye'nin bir daha böyle bir ortama sürüklenmemesi için herkese, her kesime, her kuruma sorumluluklar düşmektedir. Biz Ak Parti olarak bu sorumlulukla davranmaya devam edeceğiz" dedi.


Bu kararla Türkiye'nin büyük bir haksızlıktan kurtulduğunu belirten Erdoğan, "Ülkemizin dış görünümü, demokrasimizin itibarı, bu kararla ciddi bir badireyi geride bırakmıştır. Ne yazık ki yine de 14 Mart'tan bu tarafa Türkiye çok ciddi bir zaman ve enerji kaybına uğramıştır. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz için durmak yok, yola devam diyoruz. Bu yol Atatürk'ün işaret ettiği çağdaşlaşma yoludur. Milletimize hizmet yoludur. Bu yol Türkiye için Cumhuriyetimiz'in çağdaşlaşma
hedeflerini temsil eden AB'ye tüm üyelik yoludur. Bu yoldan dönüş yoktur, olmayacaktır. Karar hayırlı olsun, yolumuz bahtımız açık olsun her şey Türkiye için" diye konuştu.

A.A
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 21:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?