22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Benim için de sürpriz oldu'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kabine listesinin onayını yeni Cumhurbaşkanına bırakmasının
''kendisi için de sürpriz olduğunu'' söyledi.


İşadamı Jak Kamhi'ye ''Devlet Üstün Hizmet Madalyası'' verilmesi dolayısıyla düzenlenen törenin ardından Cumhurbaşkanı Sezer, Çankaya Köşkü'nde bir resepsiyon verdi.


Cumhurbaşkanı Sezer, gazetecileri sorularını cevapsız bıraktı.


Erdoğan, Sezer'in kabine listesinin onayını seçilecek Cumhurbaşkanına
bırakmasının ''kendisi için de sürpriz olduğunu'' söyledi. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'e getirdiği Bakanlar Kurulu listesinde Abdullah Gül'ün ''Dışişleri Bakanı'' olarak yer aldığını bildirerek, ''Aksi saygısızlık olurdu. Çünkü, daha ne olacağı belli değil ki...'' dedi. Erdoğan, bundan önceki Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ''beklenmeyen gelişmeler yaşandığını'' kaydetti.



-BORSADAKİ DALGALANMA-

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ise cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili sorulara karşılık, siyasi kariyeri ve tecrübesi bulunduğunu, Türkiye'yi ileri götürme hedefi için çalıştığını söyledi. Gül, Başbakan Erdoğan'ın kendisini tanımlarken kullandığı ''Özü, sözü bir'' değerlendirmesiyle ilgili olarak da, ''Ben olduğum gibiyim. Öyle de olmak durumundasınız. Rol yapamazsınız. Siyasi hayatımda da, özel hayatımda da prensiplerim var. Benim en önemli prensibim şeffaflıktır'' dedi. Abdullah Gül, borsadaki dalgalanma ile Cumhurbaşkanı adaylığı arasında bağlantı kurulması konusunda ise dünya piyasalarında son 10 yılın en büyük dalgalanmanın yaşandığını ifade etti.

A.A
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 20:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?