22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Beyaz, Erbil ve Bayülgen'e muktup

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Okan Bayülgen, Mehmet Ali Erbil ve “Beyaz” olarak tanınan Beyazıt Öztürk'e mektup yazarak, gençlerin oy kullanmalarını sağlamak amacıyla katkı yapmalarını istedi.

CHP'den yapılan açıklamaya göre Baykal, mektubunda, partisinin de destek verdiği Anayasa değişikliği ile seçilme yaşının 25'e indirildiğini anımsatarak, ”Gençliğimizin katılımıyla ülkemizi ve Cumhuriyetimizi yarınlara daha güvenle taşıyacağız” dedi.

Toplumun en dinamik unsuru olan gençlerin ülkenin geleceğinde söz sahibi olmasının seçimlerde oy kullanmalarına bağlı olduğunu belirten Baykal, şöyle devam etti:

“Gençlerin oy kullanabilmeleri için muhtarlıklarda askıya çıkarılmış bulunan seçmen listelerinde adlarının ve T.C kimlik numaralarının doğru olarak yazılı olması gerekmekte. Seçmen listelerine itiraz süresi ise 1 Mart 2007 tarihinde sona erecek.

Özellikle seçimlerde ilk defa oy kullanacak olan gençlerin seçmen niteliği kazanmaları, 1 Mart 2007 tarihine kadar muhtarlıklara başvurarak, adlarının ve T.C kimlik numaralarının seçmen listelerinde olup olmadığını araştırmalarına, varsa eksik ve yanlışlıkları düzelttirmelerine bağlı.

Programlarınız aracılığıyla yapılacak duyuruların sizi ilgiyle izleyen, mutlu ve aydınlık bir ülkede yaşamak isteyen gençler üzerinde çok etkili olacağına eminim. Bu konuda ortaya koyacağınız çabaların, seçime ilgiyi ve katılımı artıracağına inanıyorum.”

Baykal'ın benzer bir çağrıyı sanatçı kadın programcılar aracılığıyla yapacağı da bildirildi.



aa
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 18:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 88.240.206.xxx Tarih : 14.02.2007 21:05:41
Sayın Genel Başkan, bu şahıslardan başka bir adam bulamadınız mı... Bunalar halkın gözünden düşmüş medya kozmetikleri...