22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Bindirilmiş kıtalı AKP mitingi

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Zeytinburnu Kazlıceşme alanında düzenlediği "Milli İrade" mitingi, vatandaşların büyük ilgisine sahne oldu. Saat 17.00'de başlayan mitingde AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Milletvekili adayı Reha Çamuroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş halka hitap etti. AK Parti, seçim öncesi düzenlediği mitinglerin en kalabalığını İstanbul'da gerçekleştiriliyor.


Kazlıçeşme alanı, AK Parti'nin mitingine akın eden vatandaşların yoğun ilgisine sahne oldu. İstanbul'un dört bir yanından gelen vatandaşlar meydanı bir baştan diğer başa kırmızı beyaz, mavi ve turuncu renklere bürüdü.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca organize edilen miting, Kazlıçeşme alanında yapılıyor. Edinilen bilgiye göre miting alanında yaklaşık 600 bin kişi toplandı. Miting saat 17.00'de başladı. Mitingde ilk konuşmayı AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu yaptı. İstanblul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Reha Çamuroğlu kürsüye çıkarak halka hitap etti. Mitinge İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu, Devlet eski Bakanı Güldal Akşit ve AK Parti İstanbul Milletvekili adayları katıldı.

Gazeteport'un miting öncesi haberi...

Tren ve tramvay AKP mitingine gidene bedava


AKP mitingine bedava yolculuk...

AKP İl Merkezi, mitinge gitmek için TCDD'den bir teren kiralarken, ilçe merkezleri görevlileri de tramvay istasyonlarında bedava jeton dağıtacak.


Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı, yarın Kazlıçeşme'de düzenlenecek olan "Milli İrade Mitingi" için bir tren kiraladı. TCDD'den kiralanan AKP treni çiçekler ve pankartlarla süslenip, mitinge katılımı kolaylaştırmak ve artırmak için Halkalı-Sirkeci-Kazlıçeşme hattında sefer düzenleyecek.

Gazeteport.com'a açıklama yapan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İl Merkezi olarak katılımı kolaylaştırmak için show amaçlı bir tren kiraladıkları belirterek şunları söyledi:

"Mitinge katılımı sağlamak için mevzi çözümler üretiyoruz. İl merkezi olarak TCDD ile bir sözleşme yapıp bir tren kiraladık. Bu treni show amaçlı süslüyoruz. Pankartlarımızı asıyoruz. Hedefimiz 1000 kişiyi taşımak. Çünkü tren sadece bir sefer yapacak. Trenimiz halkalı'dan hareket edecek, Sirkeci'ye gidecek, karşıdan gelen vatandaşlarımızı alıp Kazlıçeşme'ye getirecek" dedi.

TRAMVAY'LA GİDECEKLERE BEDAVA JETON


AKP İLçe Merkezleri de mitinge katılmak isteyen partililer için bedava ulaşım sağlıyor. Bu amaçla miting alanına yakın olan Bakırköy,Zeytinburnu ve Topkapı tramvay istasyonlarına ulaşmak isteyenlere bedava jeton dağıtılacak ve bu istasyonlardan da miting alanına bedava ring seferleri yapılacak.


zaman/cihan
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 18:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cem IP: 88.243.48.xxx Tarih : 16.07.2007 00:18:05
sözde cumhuriyet mitinginde istanbul'da belediye otobüslerinin ücretsiz olduğunu unuttunuz galiba.Bu durum bile AKP nin demokrasiyi ne kadar içine sindirdiğinin göstergesidir.İftira ve çamur atmaktan başka hiç bir politikası olmayanlar AKP mitingindeki kalabalığı bindirilmiş kıta olarak nitelendiriyorlar.Acaba sandıktan çıkacak yüzde 45 i nasıl yorumlayacaklar?