16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Bingöl CHP'yi çok şaşırttı...

Bingöl, CHP'yi şaşırttı: Seçim sonuçları tüm yurtta tartışılıyor. AKP'nin gerek Türkiye genelinde, gerekse doğu illerinde oylarını adeta ikiye katlamasının analizi yapılıyor.

Şaşırtıcı sonuçların alındığı illerden biri de Bingöl. AKP, yüzde 71 ile Türkiye rekorunu Bingöl’de kırarken belki de seçimin en büyük sürprizi bu oldu.

İktidar partisi, bölgedeki en büyük rakibi DTP’lilere bile önemli bir fark attı. DTP'nin 4 bin oyu AKP'ye gitti.


Vatan Gazetesi, ildeki bu büyük değişimin nedenlerini araştırırken, CHP'lilerin ilginç bir tespiti dikkat çekti.


CHP’nin 1. sıra adayı Mustafa Kurban bu saptamalarını şöyle açıkladı: "104 köyde vatandaşların oy kullanmasını sağlamak için onlara araç ayarladık, taşıma yaptık. Ortalama 6 bin kişiyi taşıdık ve 15 bin YTL harcadık. Buna karşın aldığımız oy 4 bin 672. Yani taşıdıklarımız bile AKP’ye verdi."


Bingöl'de alınan bu farklı sonucu Deniz Baykal’a bağlayan Kurban, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde bütün fatura Deniz Bey’e çıkartıldı. Biz Deniz Bey’i savunmaktan propaganda yapamadık. Baykal’ın posterini astık aynı gece yırtıldı. Yanına astığımız benim posterime dokunan olmadı. Tayyip Erdoğan’ın metrelerce uzunluğundaki posteri açıldı. Ben ise Deniz Baykal’ın tepki almaması için ufak el posterleri dağıtabildim."

vatan
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 13:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?