16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Bir AKP'li gibi davranıyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanı Gül'e "Bir AKP'li gibi davranma" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, “Cumhurbaşkanı Gül anayasal bir kurum olan YÖK’ü tahrip edecek açıklamalar yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın son açıklaması YÖK’e dönük suçlamalarını ortadan kaldırmamaktadır” dedi.

Özyürek, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Pakistan’a giderken uçakta bulunan gazetecilere, Osmangazi Üniversitesi’ne Rektör ataması için YÖK’ten gelen dosyada, adaylardan biri için “eşi kara çarşaflıdır” şeklinde ihbar notu olduğunun öne sürüldüğünü ve araştırma sonunda o adayın bekâr olduğunu tespit ettiğini açıkladığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanının söz konusu açıklaması üzerine basın toplantısı düzenleyen YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’in, Osmangazi Üniversitesine rektör ataması için gönderilen dosyada hiçbir aday için ihbar notu bulunmadığını söylediğini ifade eden Özyürek, Teziç’in, ayrıca, Köşk’e gönderilen hiçbir atama dosyasına YÖK tarafından ihbar notu konulmadığının altını çizdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün “YÖK’ü yıpratabilmek” için olmayan bir belgeyi varmış gibi gösterdiğini ileri süren Özyürek, “Anayasamıza göre Cumhurbaşkanı Anayasal kurumlar arasında uyumu sağlamakla görevlidir. Sayın Abdullah Gül Anayasal bir kurum olan YÖK’ü tahrip edecek açıklamalar yapmıştır. Sayın Gül’ün yaptığı son açıklama YÖK’e dönük suçlamalarını ortadan kaldırmamaktadır” dedi. Özyürek şunları söyledi :

“Bir Cumhurbaşkanının, Anayasal bir kuruma olan düşmanlığını, gerçek dışı belgeleri esas alarak ağır suçlamaya dönüştürmesini büyük üzüntü ile karşılıyoruz. Sayın Abdullah Gül’ün görevi anayasal sistemi bozmak değil uyum
içinde çalışmasını sağlamaktır. Sayın Abdullah Gül’ün bir AKP’li gibi değil, Anayasadaki görevlerine, yeminine bağlı bir cumhurbaşkanı gibi davranmasını bekliyoruz.”

ANKA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 15:47:31
Güncelleme :3 Aralık 2007 Pazartesi 23:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YÜKSEL AK IP: 88.226.212.xxx Tarih : 3.12.2007 22:40:38

SAYIN ÖZYÜREK TEZİÇ'İN AVUKATLIĞI SİZE Mİ DÜŞTÜ. NE GÜZEL MUHATABINA CEVABINI VERDİ. SİZ NİYE OLAYA KARIŞIYORSUNUZ Kİ, SIKINTISI SİZİ Mİ BASTI.