18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Bir değil iki patlama oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili, "Bana gelen bilgiler sabotaj olduğu yönünde. Hatta bir bilgi yüzde 99 değil 99.5 "sabotaj"dır yönünde" diye konuştu.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili Genelkurmay Başkanı "her şey ortada" dedi. Başbakan'a sorduk. "Bu ülkenin insanları doğru bilgi istiyor" dedik. Televizyona çıkan uzmanlar olayın kazadan çok sabotaj olduğunu dile getirdi. Bakan Eroğlu ve vali "kaza" dedi. Hükümetin söylediğine güvenmiyoruz. Yalan söyleyen bir hükümettir. Doğruları halktan saklayan bir hükümettir.

Suriye'de bir uçağımız düştü ne zaman öğrendik. Suriye açıklama yaptıktan sonra. Uludere'de 34 yurttaşımız öldürüldü, ilk bilgileri yabancı haber ajanslarından öğrendik. Böyle bir hükümete dünyada rastladınız mı? Biz hesap sormak istiyoruz. Bizi suçlu duruma düşürmeye çalışıyorlar. Şu sorumuzda yanıtsız kaldı "madem terörist dediniz neden ailelerine aylık bağladınız." Yalandan iktidar olunmaz. İktidar sorunları önceden görüp önlem alma işidir.

Ben ana muhalefet lideriyim bana her yerden bilgi gelir. El bombası düşmüş de patlama olmuş. Bunun böyle olmadığını askerlik yapan herkes bilir. Bana gelen bilgiler sabotaj olduğu yönündedir. Hatta bir bilgi yüzde 99 değil 99.5 "sabotaj"dır yönünde.

Acemi askerlerin olmadığı depoda patlamanın nedeni nedir? Rapor hazırlanacakmış, ama sizin "kaza" dediğiniz bir rapor gelirse kabul etmeyiz. Bir değil, iki patlama oldu."

...
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2012 Salı 14:31:19
Güncelleme :11 Eylül 2012 Salı 14:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?