22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Bir gece Kandil'e inmek lazım'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin ardından 367 milletvekiline sahip olmaları durumunda savaş ve terör suçlarına idamı getireceklerini söyledi. Bahçeli, gerekirse bu konuda referanduma gidilebileceğini de belirtti.


Türkiye'nin toprak bütünlüğünü korumak için gerekirse ABD'ye rağmen sınır ötesi operasyon kararı alması gerektiğini belirten Bahçeli, "Gidiyorum deyip bir gece Kandil Dağı'na inmek lazım" dedi.


ABD'nin Türkiye'nin taleplerine kayıtsız kalmaması gerektiğini belirten Bahçeli, "Türkiye'yi muz cumhuriyeti mi sanıyor ABD" dedi. Bahçeli, "ABD'yle sıcak çatışmayı göze alabilir misiniz?" sorusuna ise "Milletin varlığı en nihayi noktada ortadan kalkacaksa göze almayacağımız hiçbir konu yoktur" yanıtını verdi.


Star TV'nin ana haberlerinde soruları yanıtlayan MHP lideri, "22 Temmuz sonrası için tahmininiz nedir? Kaç milletvekili elde edersiniz?" sorusu üzerine, partisinin seçim sonuçlarıyla ilgili herhangi bir anket çalışması yapmadığını, tahminde bulunmadığını söyledi.


Çalışmalarını "tek başına iktidar" hedefine yönelik kurguladıklarını anlatan Bahçeli, "CHP ile koalisyon yapıp yapmama konusunda şimdiden kararınız var mı?" sorusuna “MHP'nin son günlerde bir partiyle koalisyon yapma noktasında niyetinin olduğu Anadolu'da el altında halkımıza doğru yayılmak isteniyor. MHP'nin söylemlerine dikkat etmek lazımdır. Tek başına iktidar hedefini ortaya koyan bir siyasi partinin bugünden herhangi bir siyasi partiyle koalisyon çalışmalarını düşünmesi siyasi ahlakla bağdaşmaz'' cevabını verdi.


"Herhangi bir siyasi partiyle asla koalisyon yapmam diyor musunuz?" sorusuna karşılık Bahçeli, "Böyle bir şeyi düşünmüyorum. Bizim kilitlendiğimiz hedef tek başına iktidardır. Çünkü tek başına iktidar olmadığınızda 4.5 yılı aşmış bir süre içinde AKP yönetiminin toplumumuzda açtığı tahribatı onarabilmek mümkün değildir'' dedi.


Bahçeli “Birbirinden farklı düşünen farklı programlara bağlı partilerle bu büyük onarımı gerçekleştirmek imkanı yoktur'' yorumunda bulundu.

MHP'nin türban sorununa yaklaşımı

MHP'nin türban ile ilgili siyasi açılımının sorulması üzerine Bahçeli, "İnanan kardeşlerimizin örtünme ihtiyacını bir siyasal sömürme aracı olarak kullanmak Türkiye Cumhuriyeti'ni ne hale getirdi" dedi.


Her türbanlının irticai unsur olarak algılanmasının yanlış olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Tesettürlü bir öğrenci okula gittiğinde gerçekten cumhuriyetin temel niteliklerine aykırı rejim değişikliğine yönelik faaliyetleri varsa gerekli tedbirleri alın. Başörtülü diye onu dışarı attığınız vakit aynı düşünceye sahip erkek öğrenciyi ne yapacaksınız?'' tespitini yaptı.

Öcalan'ın idamı

Devlet Bahçeli, SMS yoluyla yayına çok sayıda, "partisi iktidara geldiğinde Öcalan'ı idam edip etmeyeceği" yönünde soru geldiğinin belirtilmesi üzerine, "Sürekli olarak bunu kimlerin sorduğunu tahmin ediyorum" dedi.


Bahçeli, "Bu soruya net cevabım şudur; Eğer AKP'ye verdikleri sayısal çoğunluğu bize verirlerse savaş, savaş hali ve terör suçlarının idamını geri getiririm. Gerekiyorsa ülke için referandum yaparım. Toplumsal bir talep varsa, terörün kökü kazınıncaya kadar 367 milletvekiline sahip olursam Anayasa'yı değiştirir, idamı getiririm. Sosyal adaleti sağlarım" diye konuştu.

Terör sorunu nasıl çözülür

Bahçeli, terörün sona ermesi için yapılabilecekleri de sıraladı. MHP lideri “Terör başladığından bugüne kadar geçen süre içinde Güneydoğu Anadolu bölgesinde çok değerli silahlı kuvvetler mensubu, valiler, polisler hizmet sunmuşlardır. Kökü kazınamadıysa o zaman sebebi vardır. Bu da şudur; Tam yetki verilemiyor. Bu yetkiyi verebilecek bir siyasi irade olduğu takdirde, bu güçler arkasında Türkiye Cumhuriyeti'ni her şart altında yanında görmüş olur" dedi.


Bahçeli, Türkiye'deki bölücü faaliyetler ve terör olaylarının kaynağının kurutulması için çok geniş sosyo-ekonomik tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

“Vatansever Kuvvetler''

"Son günlerde kendisini 'Vatansever Kuvvetler' veya 'Kuvayi Milliyeci' olarak adlandıran insanlar gündeme gelmeye başladı. Sizin bunlarla bir fikir birliğiniz var mı?" sorusu üzerine Bahçeli, "Bunlara benzer hiçbir kuruluşla ilişkimiz yoktur, olmayacaktır. MHP demokrasinin vazgeçilmez unsuru kabul edilen yasal zeminde mücadelesini sürdürüyor. Bu tür ilişkilere girmiş partili varsa onlarla ilişiği derhal kesilir. Bunlar çıkış yolu değildir. Türkiye'de her şey demokratik çözüme dayandırılmalıdır" diye konuştu.

Şehit cenazeleri

AK Parti Hükümeti’nin üyelerinin eleştirileri anımsatılarak, "Şehit cenazelerine sahip çıkılması konusunda bir talimatınız var mı" sorusuna Bahçeli, "Sayın Başbakan, çok yanlış kavramlar kullanıyor. Yıllardır cami cemaatlerini istismarla siyasi zemin kazanan insanlar şimdi cami avlusuna dil uzatarak MHP'yi suçlamaya kalkıyorlar'' yanıtını verdi.

CNNTURK
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 11:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TuranYurt IP: 88.226.68.xxx Tarih : 13.07.2007 13:32:31
Allah'ına kurban olayım sayın genel başkanım Devlet Bahçeli.Sonuna kadar seninleyiz.60.Hükümet Milliyetçi Hareket.