20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Bizim değil devletin sorunu var

DTP'li Demirtaş, "Partimizde genel başkan sorunu yok. Ama devletin başkanımızla sorunu var" dedi.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, parti içinde genel başkan sorunu yaşanmadığını belirterek, “Partimizde genel başkan sorunu yok. Ama Devletin Genel Başkanımızla sorunu var dedi.

Meclis’te DTP grubuna Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili DİSK, KESK ve TBB yetkilileri brifing verdi.

Toplantı devam ederken brifing hakkında kısa bir açıklama yapmak için gazetecilerle biraraya gelen Demirtaş, tasarının tüm çevreler tarafından eleştirildiğine dikkat çekti. AKP tarafından hazırlanan tasarıda çalışan ve emeklilerin haklarının gözetilmediğini söyleyen Demirtaş, “Bu tasarıda sosyal hizmet devlet anlayışı bertaraf ediliyor” dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, “DTP’de Genel Başkan sorunu var mı?” şeklindeki soruya “Bizim genel başkan sorunumuz yok, partimiz içinde genel başkan sorunu yok, bir genel başkanımız var kendisi şu anda cezaevinde. Ama Devletin genel başkanımızla bir sorunu var” dedi.

AYSEL HANIMIN EDEBİ YÖNÜ VAR, DUYGULARINI ÖN PLANA ÇIKARDI

Demirtaş, "DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk’un, 3 Ocak 2008’de Diyarbakır’da meydana gelen bombalı saldırı üzerine kaleme aldığı görüşlerinin parti içinde sıkıntı yarattı mı?" şeklindeki bir soruya, “Partide hepimiz aynı düşüncede olursak faşizan bir grup oluruz. Bu düşünceler partiyi parçalamaz, aksine güçlendirir. Ancak, biz her şeyin farkındayız. Bizim parçalanmamızı isteyenler var ancak hevesleri kursaklarında kalacak” yanıtını verdi.

Aysel Tuğluk’un DTP kimliğiyle konuştuğunu da belirten Demirtaş, “Aysel Hanım duygularını ön plana çıkardı. Bu bir üslup meselesidir. Dil meselesidir. Aysel Hanımın edebi yönü, kalemi kuvvetlidir. Biz de duygusalız. Aysel Hanım
duygularını ön plana çıkardı” şeklinde değerlendirdi.

ANKA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 16:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hsdgs IP: 88.224.246.xxx Tarih : 13.01.2008 20:47:31

kahpe demirtaş,bu ülkede bir sorun varsa o da sizsiniz,devletten maaş alırsınız,bu ülkeye nifak tohumları aşılarsınız,siz kürt değil ermenisiniz,tarihten bu güne kadar,bu aziz millet türküyle kürdüyle kardeşçe yaşamışlar,dediğim gibi,bu ülkede tek sorun sizsiniz,asalak insanlar,bu ülkenin hangi köşesine bir çivi çaktınız,dağdaki PKK nın uzantıları,allah sizi kahretsin,suratınızda bile insan sureti yok,vampir ve kan içici,bir tipiniz var,hepinizin kökü kazınacak,bunu böğle bilin