19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Blair anılarıyla borç ödeyecek

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in anılarını 4 milyon sterline medya devi Rubert Murdoch’ın sahip olduğu bir yayınevine satarak mortgage borcunu ödeyeceği öne sürüldü.

DAILY Mail Gazetesi, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in anılarının yayın hakkını satmak üzere Avustralyalı medya devi Rupert Murdoch’un HarperCollins yayınevi ile anlaştığını iddia etti. Gazete, yayın hakkından elde edeceği 4 milyon sterlinle, başbakanın dört evi için aldığı ve ayda 16 bin ödediği mortgage borcunu kapatabileceğini belirtti.

Blair’in Karayipler’deki tatilden geri dönüşüne denk gelen bu iddialar Başbakanlık konutu tarafından doğrulanmazken Daily Mail, uluslararası yayın hakları da göz önüne alındığında anı kitaplarının seri halinde yayınlanması durumunda başbakanın 8 milyon sterlin kazanabileceğini öne sürdü. Tony Blair, geçen yıl üçüncü kez İşçi Partisi’ni iktidara taşırken, parti içindeki muhalifleri görevden ayrılması için baskı yapmaya başlamıştı.

Blair’in başbakanlıkta 10’uncu yılını tamamlayacağı gelecek Mayıs ayında görevden ayrılabileceği yorumları yapılırken gitmeden önce Ortadoğu, Kuzey İrlanda gibi sürümcemede kalan meselelere el atmak isteyebileceği de iddialar arasında. Blair’in anılarının yanı sıra özel konferanslara konuşmacı olarak katılarak geçimini sağlayabileceği belirtiliyor.






Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 16:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?