22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Blair'in bilinmeyen yanları

Başbakanlıkta iç çamaşırla çalışıyormuş...

 
İngiltere Başbakanı Tony Blair’in aile hayatının perde arkası ve dünya liderleriyle yaptığı görüşmelerden ilginç anılar ilk kez gün yüzüne çıktı.


İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair’in başdanışmanı Alistair Campbell tarafından yazılan kitap sonunda piyasaya çıktı. Campbell, kitabında Blair ailesi ve dünya liderleriyle olan temasları konusunda çok ilginç anılara yer verdi:


Blair ve eşiyle birlikte uluslararası bir zirveye katılmıştık. Afrika liderlerinden biri tek başına duran Cherie Blair’in yanına yaklaştı ve onu görevlilerden biri zannederek poposuna bir şaplak indirdi. Kim olduğunu öğrendiği anda ise hemen oradan kaçarak uzaklaştı. Bir daha da kendisini görmedik.


1997 yılında Madrid’deki NATO zirvesinde Blair, Clinton, Prodi, ve Kohl aynı anda tuvalete gitti. Hepsi pisuarların başında işerken Clinton espriyi patlattı: “Bundan daha güzel bir liderler fotoğrafı olabilir mi?''

Ereksiyon mu!


Tony, başbakanlık konutunda ya çıplak ya da boxer’ıyla çalışırdı. Cherie ile bir gün bu durumun ne kadar rahatsızlık verici olduğunu konuştuk.


Avustralya ziyareti sırasında uçaktayken bir Japon işadamı yanımıza yaklaştı ve bozuk bir İngilizceyle Blair’e, “Tüm Japonya seçilmenizi heyecanla bekliyor'' dedi. Ancak seçilmek anlamına gelen “election'' kelimesini “erection'' (ereksiyon) diye telaffuz edince kahkahaya boğulduk.

Bush’u silahıyla vurdular


Hollywood kurulduğu günden bu yana Amerika’nın dünyadaki en etkili silahlarından biri oldu. Irak’ta ABD’ye karşı mücadele veren direnişçiler de sonunda Hollywood kartını oynadı. Direnişçilere ait sitelerde son dönemde Hollywood’da gösterime giren filmlerin afişlerinin Irak’a uyarlanmış halleri gösteriliyor.

ajanslar
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 13:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?