25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Bu da Başbakan'ın son kriz incisi

Erdoğan, AKP'nin Bolu'da düzenlediği yerel seçim mitinginde yaptığı konuşmada, muhalefetin Türkiye'de kapanan iş yerleriyle ilgili sözlerine atıfta bulunarak, "Kalkıp efendim 'şu kadar tekstil fabrikası kapanmış, şu olmuş bu olmuş' diyorlar. Abarttıkları gibi bir şey yok ortada. Yani işini bilmeyen başarısız varsa, olabilir; kapatmış da olabilir" dedi.

Krizin küresel ve ABD kaynaklı olduğunu yineleyen Erdoğan, "Benim 'teğet geçiyor' ifademden rahatsız oluyorlar. Aynı şeyi söylüyorum: Evet, teğet geçecek. En az zararla bunu biz atlatacağız" diye konuştu.

İşsizliğin dünya genelinde bir sorun olduğunu anımsatan Erdoğan, "Niye bu kadar rahatsız oluyorsun. Allah'ın izniyle çalışacağız, gayret edeceğiz bunu (işsizliği) tekrar indireceğiz" dedi.

TÜİK, geçen yıl sonu itibariyle işsizlik oranını yüzde 13.6 olarak açıklamıştı.

Erdoğan, açıkladıkları dördüncü kriz paketinin ciddi hareketlendirme başlattığını kaydetti.

Reuters
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 17:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.253.80.xxx Tarih : 24.03.2009 12:01:25

işi bilen = devlet ve halkın malını fırsat buldukça çalan , halka ve devlete ait arazileri yandaşlarında desteği ile üzerine geçiren ,ihaleleri alıp işi yapmayan, avanta hediye alan, çalan çırpan yardım dernekleri ve cami derneklerini soyan utanmadan bunu allah için yaptık diyen vatandaşa tarımı yasaklayıp tarım ürünlerini dışarıdan getirip aradaki farkı ve devletin teşviğini cebine atan  hepsi allah için işlerini iyi bilen insanlar  başbakanımız da bu işini bilen insanlarla çevrili olduğu için halkın iş bilmez beceriksizliğine doğal olarak kızıyor