19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bu da çakma Nevruz mesajı

Bu da mesaj intihali!

AKP Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu’nun Nevruz mesajının, beş yıl önce, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yayımladığı mesajla hemen hemen aynı olması dikkat çekti

Müftüoğlu’nun basın kuruluşlarına gönderdiği 21 Mart 2009 tarihli mesaj, 10. Cumhurbaşkanı Sezer’in 20 Mart 2004’te Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinden yayımlanan ve aynı sitede hâlâ yer alan mesajıyla, birkaç cümledeki çok az kelime değişikliği ile satır satır aynı çıktı.
Her iki mesaj da “Toplumlarda barış kültürünün oluşmasında ve sürekli kılınmasında sevgi, saygı ve hoşgörüye dayalı insan ilişkilerinin yanı sıra, bu evrensel değerleri vurgulayan ve önemini anımsatan kültürel ve toplumsal etkinlikler büyük önem taşımaktadır” diye başlıyor. Mesajın sonraki bölümlerinde de küçük değişiklikler görülüyor.

‘Danışmanı çıkaracağım’
Kopya mesaja Gaziantep’teki yerel bir gazetede yer verilirken DHA’nın telefonla görüştüğü Müftüoğlu önce “Ben yayımlanan haberleri okumadım. Şu an seçim çalışmalarını yürütüyorum” dedi.
Daha sonra DHA muhabirini arayan Müftüoğlu, Sezer’in mesajıyla kendi mesajını karşılaştırdığını belirterek, şunları söyledi:

“Bu yazıyı gönderen danışmanım. Ben çünkü Gaziantep’teyim. Bizimkiler ‘Biz bunu internet sitelerinden indirdik. Yani Sezer’in sitesine filan girmedik. Nevruz’la ilgili açıklama olan sitelere girip yazdık gönderdik’ diyorlar.
Ben de şimdi Sezer’in sitesine bakıyorum, benzerlikler var yani. Tanımlar filan aynı, hemen hemen aynı. Hangi siteden aldıklarını bakıp bana söyleyecekler. Böyle bir şey olmuşsa, ben onlarla çalışmayı zaten kabul etmem. Ben olmadan nasıl yerime imza atıp gönderiyorlar, onu da soracağım. Onları işten çıkaracağım. En yakınımda çalıştırdığım insana bu şekilde güvenemeyeceksem o insanın benimle çalışmasına gerek yok.”


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 07:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?