19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bu iddia Topbaş'ı zorlayacak

CHP İstanbul Milletvekil Çetin Soysal, eline geçen bir ihbar mektubundan yola çıkarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın danışmanı Fethi Turgut’un evinin soyulduğunu ancak olayın polise geç bildirilmesinin ve çalıanan para miktarının eksik beyan edilmesinin sebebini sordu

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Sosyal, eline geçen bir ihbar mektubundan yola çıkarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın danışmanı Fethi Turgut’un evinin yaz aylarında hırsızlarca soyulduğunu, hırsızlık olayının yetkili makamlara 10 gün sonra bildirildiğini ve çalınan para miktarının polise eksik beyan edildiğini öne sürdü.

Soysal, “ Fethi Turgut Karakola 10 gün sonra başvurmuş. Hırsızlar evdeki 3 kasadan en küçüğünü almış. Turgut evinden alınanların 15 bin lira, 200 bin dolar ve 300-400 gram altın olduğunu söylemiş. Bana gelen ihbara göre ise, kasadan çıkan 950 bin dolar, 280 bin Euro ve 2 kilo civarında altın” dedi. Soysal, kendisine ulaşılan bilgilerden yola çıkarak Fethi Turgut’un ailesiyle birlikte tatilde olduğu 2008’in yaz aylarında evde bulunan oğlunun uyutularak ve evde yine hizmetli olarak görev yapan kadının gelen hırsızlara kapıyı açtıktan sonra hırsızlık olayının meydana geldiğini söyledi.

Olay meydana geldikten sonra hırsızlıkta rol alan kadının akibetinin sorgulanmaması, olayın polise geç bildirilmesinin ve bu kadar yüklü miktarda paranın Fethi Turgut’un evinde niçin bulunduğunun yetkili makamlarca incelenmesi gereken bir konu olduğunu ifade eden Soysal, “Bu saydıklarımızın hepsi normal değerlendirme yeteneğine sahip her insana mantıksız gelir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları ne zaman dan beri bu kadar zenginleşti? Yoksa Maliye Bakanı’nın yastık altı dediği paralar buralara mı gitti? Ya da Sayıştay’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili açıkladığı 11 milyon 500 bin TL’lik zararın nedeni bu ve benzeri olaylar mı? Bu sorulara yanıt bekliyoruz. Bu çerçevede sorumlu bir vatandaş ve milletvekili olarak yapılan ihbarı yetkili makamlara bildireceğimi bir kez daha söylüyorum” diye konuştu.

İhbarı savcılığa götüreceğini belirten Soysal, “Evde oğlu varmış. Daha sonra bir kadın gelmiş. Kadın oğlunu uyutmuş ve hırsızlara kapıyı açmış. Seyahatte olan bir aile bu kadar yüksek bir parayı niye evde tutar. Kapıyı açan kadın niye teşhis edilememiş. Fethi Turgut hangi birikimleriyle bu varlığa ulaştı? Turgut, 14 Ocak’ta hırsızları tandığını söyleyen kişiye, “Onları ahirete bıraktım” dedi mi? Bu kişiyi niye savcılğa vermedi” dedi.

Gerçek Gündem
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 14:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?