27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Bu kez "DTP Van" yazıldı...

Demokratik Toplum Partisi (DTP), Van'da seçim çalışmalarında kullandığı seçim otobüsünün üzerine "W" harfi ile yazdığı DTP WAN yazısını değiştirdi. Van'a getirildiğinde "DTP Wan" yazılı olan otobüste "W" harfi çıkarıldı ve otobüse "DTP Van" yazıldı.

CEMAL AŞAN / VAN (AJANS HABERTÜRK)

DTP'nin belediye başkan adayı Bekir Kaya'nın tanıtımı için Van'da yaptığı mitingde seçim otobüsünün üzerinde bulunan "W" harfi değiştirildi. Seçim otobüsünde kullanılan "W" harfi ve mitingde Kürtçe konuşmaların yapılması nedeni ile DTP hakkında soruşturma başlatılırken; DTP "W" harfini değiştirerek, otobüse "DTP Van" yazdı.

Diyarbakır'da Demokratik Toplum Partisi Van belediye başkan adayının açıklanmasının ardından Van'a gelen DTP'li adaylar partililer tarafından karşılandı. Kent merkezinde düzenlenen mitingle halka seslenen DTP'li adayların seçim otobüsünde "DTP WAN" yazılmıştı. Ayrıca adayların Kürtçe konuşmaları nedeni ile emniyet, mitingin "Siyasi Partiler Kanunu"na aykırı olduğunu belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine de savcılık, Siyasi Partiler Kanunu'ndaki "propaganda çalışmalarında Türkçe dışında herhangi bir dil kullanılamayacağı" yönündeki maddeye istinaden soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmanın açılmasının ardından DTP Van İl Başkanlığı da otobüsün üzerinde bulunan ve soruşturmalık olan "W"harfi ile yazılı "DTP WAN" yazısını değiştirdi. Van'ın Başkale ilçesinde belediye başkan adayı İhsan Güler'in tanıtımı için giden DTP'li yöneticiler, "DTP Van" yazılı otobüsten partililere hitap etti.

Habertürk
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 16:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?