19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bu kez de CHP'den seçime giriyor

2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde MHP’nin Ankara adayı olan ve MHP’nin oy potansiyelinin çok üzerinde olan yüzde 27’lik bir oy alarak hem büyük bir sürprize imza atan hem de adından çokça söz ettiren Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaretinden sonra, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi aday adayı olduğunu açıkladı.

ZİYARET SONRASI AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu’nu CHP genel merkezdeki makamında ziyaret eden Yavaş, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu. Yavaş, görüşme sonrası CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi aday adayı olduğunu açıkladı.

İNCE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP Yalova Milletvekili İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca'nın Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına CHP'den aday olduğuna yönelik bir tweet atmasını aynı yolla eleştirdi. "Mansur Yavaş'ı ima ederek, "Eski partisini CHP'lileşmekle suçlayan bir kişi CHP'den aday olup olmamayı düşünecekmiş! Kendisine ısrarlı teklifler varmış! Israrlı teklifler olduğunu yazdığı tweet de yok meydanda! Partimize de, Cumhuriyet'in başkenti Ankara'ya da yazık oluyor" ifadelerini kullanmıştı

Amacın parti tabanını sağlam tutarak, diğer partilerin tabanına güven vermek olması gerektiğini vurgulayan İnce, "Kendi partisinden, başka partilerden aday olamayanı aday yapmakla olmaz bu işler" paylaşımında bulunmuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2013 Cuma 10:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?