28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Bu kez 'kura'ya kalmadan kazandı

Sinop’ta kurayla kaybeden Ergül bu kez kazandı
.
Sinop’ta 2004 yılında AKP’li rakibiyle eşit oy alan ve belediye başkanlığını kurayla kaybeden CHP’li Baki Ergül bu kez gülen taraf oldu

SİNOP'ta, 2004 yılında oyların eşit çıkması üzerine YSK kararıyla seçimi kurayla kaybeden CHP’li Baki Ergül, kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazandı. Sevincini parti binası önünde yüzlerce vatandaşla birlikte kutlayan Ergül, “Geçen seçimi kurayla kaybettim. Bu seçimi hakkın iadesi olarak düşünüyorum” dedi.
2004 seçimlerinde AKP'li rakibi Zeki Yılmazer ile birlikte 4 bin 976 oy alan CHP’li Baki Ergül yapılan kura çekimi sonucu seçimi kaybetmişti. CHP'nin yeniden aday gösterdiği Baki Ergül, bu kez işini şansa bırakmadı. AKP'li rakibi Hamza İnce'ye karşı yarışan Ergül, kesin olmayan sonuçların ardından parti binasına gelerek sevincini buradaki vatandaşlarla paylaştı. Parti önünde toplanan yüzlerce kişi ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganları attı.

Burada bir açıklama yapan Baki Ergül, “Geçen seçimleri kurayla kaybetmiştim. Bu seçimi hakkın iadesi olarak düşünüyorum. 5 yıllık Sinopluların beklentisini bu seçimle gerçekleştirmiş olduk. Ben Sinoplular adına seviniyorum. Onlar burada olduğu sürece ben hep mutlu olacağım. Tek amacım onları mutlu etmek. Biliyorum ki, beni zor görevler bekliyor. Bunun da hep birlikte üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.
Daha sonra partililer, yüzlerce arac konvoyuyla şehir turu atarak Baki Ergül'ün zaferini kutladı. Davul zurna eşliğinde halay çeken partililer, Sinop sokaklarını karnaval yerine çevirdi.  

Fotoğraf:  Baki Ergül (solda), seçimde yarıştığı AKP'li Hamza İnce ile katıldığı bir panelde dostluk mesajları vermişti

Radikal
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 03:27:36
Güncelleme :30 Mart 2009 Pazartesi 03:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?